EUR (€) (NL)
 • Français
 • English (US)
 • Deutsch
 • Español
 • Nederlands
 • Italiano
 • Polski
 • Deutsch (CH)
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

Kun je een auto huren zonder creditcard? Ontdek het hier!

Als je je afvraagt of het mogelijk is om een auto te huren zonder creditcard, dan hebben wij de antwoorden voor je. Bij HAPPYCAR is de algemene regel dat je een creditcard nodig hebt om een huurauto te boeken. Dit is waarom: Om je huurauto op te halen bij een plaatselijk verhuurbedrijf, hebben ze meestal een creditcard nodig op naam van de hoofdbestuurder. Deze kaart wordt gebruikt om een borg te blokkeren.

Kun je een auto huren zonder creditcard? Ontdek het hier!

Geaccepteerde betaalmethoden

Voor het betalen van je boeking bij HAPPYCAR worden VISA, Mastercard en American Express geaccepteerd. Houd er rekening mee dat de betaling voor de boeking en de betaling voor de borg twee verschillende transacties zijn en verschillende betalingscriteria kunnen hebben.

Creditcard voor de borg

De specifieke creditcards die worden geaccepteerd voor de borg kunnen variëren afhankelijk van het verhuurbedrijf en de specifieke aanbieding. Je vindt gedetailleerde informatie in de huurvoorwaarden van de aanbieding. Houd er rekening mee dat contante betalingen, prepaidkaarten, debetkaarten, Electron-kaarten, Diners Club-kaarten en virtuele kaarten over het algemeen niet worden geaccepteerd voor het blokkeren van de borg.

Klassieke creditcards kunnen daarentegen snel het benodigde borgbedrag blokkeren en dit bedrag wordt alleen afgeschreven als het daadwerkelijk nodig is. Dit proces is bedoeld om ervoor te zorgen dat de eigenaar van de huurauto zijn eigendom (de huurauto) kan beschermen en eventuele extra kosten van de huurder in geval van schade kan dekken.

De creditcard van iemand anders gebruiken

Als je eraan dacht om de creditcard van iemand anders te gebruiken, zoals die van je echtgenoot of een ander familielid, dan is dat helaas niet mogelijk. Om de borg bij de plaatselijke verhuurbalie veilig te stellen, heb je een creditcard nodig die op naam van de hoofdbestuurder staat. Daarnaast moet de hoofdbestuurder aanwezig zijn om de auto op te halen.

Samengevat kun je bij HAPPYCAR VISA, Mastercard en American Express gebruiken om te betalen bij het boeken van een huurauto. Specifieke details over welke kaarten worden geaccepteerd voor de borg kun je vinden in de huurvoorwaarden van elke aanbieding. Deze richtlijnen zorgen voor een probleemloze huurauto ervaring.

 1. Home
 2. Kun je een auto huren zonder creditcard? Ontdek het hier!