• Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
Bespaar tot wel 60%

Schotland autoverhuur vergelijking

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Huurauto prijsvergelijking
  • Meer dan 140.000 autohuur locaties wereldwijd
  • Meer dan 470.312 HAPPY klanten
  • Gratis annuleren - Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
Wij vergelijken de volgende verhuurders en nog veel meer voor u

Dit is hoe HAPPYCAR werkt

Wij vinden en vergelijken de beste deals

Wij bieden huurauto's aan op meer dan 40.000 locaties
Boek een huurauto met een goede verzekering online in plaats van te veel te betalen ter plaatse.
Bespaar tot 60%. Gratis annuleren tot 48 uur voor het ophalen

Schotland bezienswaardigheden en reistips

Huurauto Schotland

Bent u van plan om binnenkort een bezoekje te brengen aan het mooie Schotland? Natuurlijk zoekt u dan een huurauto in Schotland die zowel goedkoop als betrouwbaar is. In dat geval bent u bij HAPPYCAR aan het juiste adres. Bij ons kunt u namelijk heel eenvoudig de diverse bedrijven voor autoverhuur in Schotland vergelijken. U vindt bij ons de prijzen op een rij van al onze partners, zoals Green Motion, Avis en Hertz. Wij vinden echter niet alleen de prijs van een huurauto in Schotland belangrijk, maar kijken daarbij ook naar de kwaliteit. Zo kunt u ook in een land waar u niet thuis bent met een gerust hart de weg op.

Ontdek Schotland

Schotland maakt samen met Ierland, Engeland en Wales deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Vaak wordt deze laatste naam alleen gebruikt voor Engeland, maar ook de andere landen horen daarbij en vooral Ierland en Schotland vinden het belangrijk dat dit erkend wordt. De naam Schotland stamt eigenlijk al uit de tijd van de Romeinen. Zij hadden de gewoonte om de Schotten aan te duiden met de term 'Scoti'. Vanaf de middeleeuwen werd het land Scotia genoemd. De vlag van Schotland word ook wel het Sint Andreas Kruis genoemd. Het bestaat uit een wit kruis op een blauwe ondergrond. Volgens de verhalen moet dit de oudste nationale vlag ter wereld zijn. Natuurlijk kent u ook het bekende volkslied, the Flower of Scotland, wel. Wanneer u een bezoekje brengt aan nationale evenementen, dan zult u deze zeker nog horen. De kans is groot dat er op straat ook doedelzakkers spelen. Dit instrument is onlosmakelijk verbonden aan het land en er zijn diverse grote korpsen die internationaal beroemd zijn geworden. En vergeet ook de Schotse kilt niet. Veel mannen dragen deze rokken ook heden ten dage nog, maar dan met name bij speciale gelegenheden. Er zijn echter nog steeds Schotten die dit tot hun dagelijkse kledij rekenen. En last but not least: de Schotse keuken is over de hele wereld beroemd. Natuurlijk is daar het bekende gerecht haggis, gemaakt van een schapenmaag of runderdarm. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een Scotch Egg, het zogenaamde vogelnestje. Dit is een gehaktbal met een ei daarin. Wat dranken betreft staat whisky natuurlijk op de eerste plaats. De drank wordt in dit land al sinds eeuwen gebrouwen en er zijn dan ook diverse labels die exclusief hier vandaan komen. Ga zeker voor een plaatselijk drankje. Ook bier behoort dan tot de opties.

Met een huurauto Schotland ontdekken

Wie een huurauto tot zijn beschikking heeft, kan een keuze maken in het prachtige Schotland: stad of Highlands. Als u bijvoorbeeld Edinburgh en/of Glasgow wilt bezoeken, moet u hier zeker een paar dagen voor uittrekken. Edinburgh is met een half miljoen inwoners niet een hele grote stad, maar heeft bijzonder veel te bieden. De stad heeft zowel een modern gedeelte als een goed bewaard historisch centrum. De Royal Mile mag u niet missen, deze straat bevindt zich tussen het paleis en het kasteel en bestaat uit prachtige historische panden met leuke winkeltjes en heerlijke terrassen. Natuurlijk is de Saint Giles kathedraal ook een must om te bezoeken. Een schitterend gebouw dat eigenlijk geen kathedraal mag heten, omdat de stad geen bisschop heeft. Wie interesse heeft en wil zien hoe de Rosslyn Chapel uit de Da Vinci Code er nu echt uitziet, moet daar beslist even naar toe rijden met een huurauto uit Schotland. Mocht u naar Glasgow gaan, dan kunt u uw auto ophalen op Glasgow Airport en vanaf hier uw reis vervolgen.

Rondreis door de regio van Schotland

Wanneer u kiest voor autohuur in Schotland, wilt u natuurlijk ook uw reisplan maken. De ruigheid van de Schotse Highlands spreekt iedereen aan. U hoeft niet eens uit uw auto te stappen om te genieten van prachtige landschappen. Bij de Torridon vindt u bergen en ruimte, maar als u op zoek bent naar de echte Schotse sfeer kunt u ook verder naar het noorden voorbij Ullapool. Dankzij de autohuur in Schotland kunt u op een relaxte manier het land verkennen.