Vind de juiste auto in Porto Alegre

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Beoordeling autoverhuur in Porto Alegre

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Porto Alegre:

4.8 tot 5 (13777 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
alles zeer overzichtelijk, huren wel voor de 1e keer
Huurauto beoordeling van P.G.M. J. - 24 mei 2017 21:19
(5 tot 5 )
Alles klopte, goede prijs, goede auto
Huurauto beoordeling van Gert-Jan O. - 24 mei 2017 18:45
(5 tot 5 )
Zeer service gericht en een huurprobleem zeer adequaat opgelost
Huurauto beoordeling van Hendrik Wilhelm S. - 24 mei 2017 16:26

Autohuur Porto Alegre

Porto Alegre (Brazilië) is een stad met vele parken en door haar geschiedenis als koloniale stad en haar mix van moderne gebouwen is dit een prima stad om te vertoeven. De stad werd gesticht door de Portugezen in 1772 om de Spanjaarden op afstand te houden. De voornaamste bezienswaardigheden in de stad zijn de kathedraal en de vele zeer goede musea. Daarnaast worden de natuurgebieden rondom Porto Alegre het hele jaar door veel bezocht. Het schijnt namelijk zo te zijn dat Gaúcha het gebergte ten noorden van de stad veel weg heeft van de Alpen. In de winter ligt er vooral sneeuw op de bergen, maar in de zomer zijn de velden bedekt met prachtige bloemen. De Alpen-achtige uitstraling kan mede verklaard worden door de Duitse en Italiaanse migranten er hun thuis van hebben gemaakt, door de gebouwen in onvervalste Alpen stijl.

Rondom Porto Alegre
Vaak wordt Porto Alegre gebruikt als start punt voor trips richting de Pantanal. Dit is een  moerasgebied dat na het Amazone bos het grootste aaneengesloten natuurgebied ter wereld is. Wanner u hier naar toe wilt gaan en de mooiste planten en bloemen zien, dan kunt u het beste gaan in het natte seizoen. Wilt u juist gaan wanneer er veel dieren zijn die op zoek zijn naar water, dan kunt u het beste in het droge seizoen gaan. Er wordt gezegd dat men in de Pantanal meer dieren kan zien dan in het het Amazone-regenwoud aangezien het terrein vlakker is. Hoewel Porto Alegre niet het meest logische start punt voor een dergelijke trip is, kunt u erg veel van Brazilië zien.

Wanneer u uw reis door Brazilië vervolgt, kunt u bijvoorbeeld naar Rio de Janeiro. Wanneer men denkt aan Rio de Janeiro dan zullen veel mensen direct denken aan het enorme Jezus beeld op een heuvel die over de stad heen kijkt. Daarnaast wordt er ook vaak gedacht aa nhet jaarlijks terugkerende carnaval dat er wordt gehouden of aan de prachtige stranden, waarvan Copacobana de bekendste is. Wanneer u meer het binnenland in trekt ontdekt u de longen van de wereld en reist u af naar de Amazone jungle. U kunt hier ontdekken hoeveelzijdig de apotheek van de wereld is. Een groot gedeelte van de westerse medicijnen zoals wij ze nu kennen komt uit planten en giffen uit deze jungle, zelfs bekende aspirientje is tot stand gekomen door een extract van bepaalde wilgen die in deze jungle groeien.Verder is de Amazone jungle ook rijk aan vele verschillende diersoorten en worden er elk jaar nog vele nieuwe dier soorten ontdekt. Verder is de jungle natuurlijk een ervaring om nooit te vergeten, en een van de weinige plekken ter wereld waar u 's nachts nog de gehele Melkweg kunt zien aangezien er geen lichtvervuiling is. Het wordt gezien als een onbeschrijfelijke ervaring.


Daarnaast is heel Brazilië voetbal gek en is legende Pélè een levend icoon. Brazilië is in totaal vijf keer wereldkampioen geworden en dit is meer dan elk land ter wereld. Het is dan ook niet gek dat als de Seleção Os Canarinhos ofwel de “Goddelijke Kanaries” moeten spelen het hele land stil ligt en alles op het elftal gericht is.

In Brazilië zijn de afstanden immens, wanneer u een rondreis maakt zult u dus vaak gedwongen zijn te kiezen voor een bepaald gebied.  Des al niet te min kunt u met een huurauto in Porto Alerge uitstekend uit de voeten. U kunt uw auto ophalen op de luchthaven van Rio de Janeiro en vanuit daar de regio verder verkennen. Ook de hoofdstad Brasília is prima per auto te bezoeken. Een auto huren in Porto Alegre maakt het makkelijk om naar alle prachtige plekjes te komen waar men normaal gesproken als toerist niet zo snel stopt, u kunt er ook voor kiezen om naar de tweede grootste stad van het land te rijden Sao Paulo op ongeveer een dag rit van Curitiba af. Autoverhuur in Porto Alegre geeft u de vrijheid en het gemak om deze stad te verkennen.