EUR (€) (NL)
 • Français
 • English (US)
 • Deutsch
 • Español
 • Nederlands
 • Italiano
 • Polski
 • Deutsch (CH)
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

Eigen Risico opties voor huurauto's begrijpen: Met Eigen Risico, Zonder Eigen Risico, Dekking Eigen Risico

Een auto huren is een handige manier om nieuwe bestemmingen te verkennen of door dagelijkse leven te navigeren zonder zelf een auto te bezitten. Maar als je een auto huurt, is het belangrijk om de verschillende verzekeringsopties te begrijpen, vooral de verschillende soorten eigen risico. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen "met eigen risico", "zonder eigen risico" en "dekking eigen risico" om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Eigen Risico opties voor huurauto's begrijpen: Met Eigen Risico, Zonder Eigen Risico, Dekking Eigen Risico

Wat is een Eigen Risico?

Een eigen risico is het bedrag dat je uit eigen zak moet betalen in geval van schade aan of verlies van de huurauto. De verzekering van het verhuurbedrijf dekt meestal de resterende kosten boven het eigen risico. Het is cruciaal om te weten welke soorten eigen risico's worden aangeboden en hoe ze je ervaring met het huren van een auto beïnvloeden.

Met Eigen Risico

Als je kiest voor een huurauto "met eigen risico", dan accepteer je de financiële verantwoordelijkheid voor een bepaald bedrag als de huurauto schade oploopt of gestolen wordt. Eigen risico bedragen kunnen variëren van een paar honderd tot een paar duizend euro.

+ Lagere huurkosten: Huurauto's met een eigen risico hebben meestal lagere kosten vooraf in vergelijking met opties zonder eigen risico.

- Out-of-Pocket Kosten: Bij een ongeluk of schade moet je het eigen risico zelf betalen, wat een aanzienlijke kostenpost kan zijn.
- Hoge borg: Bij een huurauto met eigen risico moet je vaak een hoge borg betalen als je de auto ophaalt.

Zonder Eigen Risico

Zonder eigen risico betekent dat je niet verantwoordelijk bent voor de kosten als de huurauto beschadigd raakt of gestolen wordt tijdens je huurperiode. De verzekering van het verhuurbedrijf dekt deze kosten.

+ Gemoedsrust: Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte uitgaven bij ongelukken of schade.
+ Lagere of geen borg: Bij aanbiedingen met een nul eigen risico hoef je vaak geen of een heel lage borg te betalen.

- Hogere huurkosten: Aanbiedingen zonder eigen risico gaan meestal gepaard met hogere huurtarieven.

Dekking Eigen Risico

Een gedekt eigen risico of terugbetaalbaar eigen risico combineert elementen van zowel de optie "met eigen risico" als de optie "zonder eigen risico". In geval van schade aan of diefstal van je huurauto betaal je eerst de kosten tot aan het eigen risico zelf, dat vervolgens aan je wordt terugbetaald door de verzekering.

+ Lagere huurkosten: Aanbiedingen met (terugbetaalbaar) dekking eigen risico hebben vaak een lagere dagelijkse huurprijs dan aanbiedingen zonder eigen risico.
+ Teruggave van de borg: Zelfs in geval van schade of diefstal wordt je borg terugbetaald.
+ Goedkoper dan lokale verzekeringen: Dit soort verzekeringen zijn vaak veel goedkoper dan wanneer je een lokale verzekering afsluit bij de verhuurder.

- Borg vereist: In het begin moet je nog een borg betalen. In geval van schade betaal je vooraf de schadekosten zelf, die je dan na de huur terugkrijgt.

Uitgebreide Dekking

Uitgebreide dekking is een verzekeringsoptie bij HAPPYCAR die de dekking van "zonder eigen risico" of "(terugbetaalbaar) dekking eigen risico" uitbreidt. De uitgebreide dekking biedt bescherming voor het glas, de banden, het dak en het onderstel van de huurauto. Deze zaken zijn niet standaard gedekt bij de eerdere eigen risico varianten.

+ Extra bescherming: Deze verzekering geeft extra bescherming zodat je je tijdens je huur geen zorgen hoeft te maken.
+ Teruggave van de borg: Ook in geval van schade aan het glas, de banden, het dak of het onderstel krijg je je borg terug.
+ Goedkoper dan lokale verzekeringen: Deze uitgebreide dekking via HAPPYCAR is vaak veel goedkoper dan wanneer je een lokale verzekering afsluit bij de verhuurder.

- Borg vereist: In het begin moet je nog een borg betalen. In geval van schade betaal je vooraf de schadekosten zelf, die je dan na de huur terugkrijgt.

Het begrijpen van de verschillen tussen "met eigen risico", "zonder eigen risico", "gedekt eigen risico" en "uitgebreide dekking" is essentieel voor het maken van een weloverwogen beslissing bij het huren van een auto. Door je budget, risicotolerantie en behoeften zorgvuldig te beoordelen, kun je één van de eigen risico varianten kiezen die het beste bij je past en zo een zorgeloze huurervaring tegemoet gaan.

 1. Home
 2. Eigen Risico opties voor huurauto's begrijpen: Met Eigen Risico, Zonder Eigen Risico, Dekking Eigen Risico