EUR (€) (NL)
 • Français
 • English (US)
 • Deutsch
 • Español
 • Nederlands
 • Italiano
 • Polski
 • Deutsch (CH)
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

Lange-termijn autoverhuur gemakkelijk gemaakt: Ontdek de voordelen

Autoverhuur op lange termijn biedt ongelofelijke flexibiliteit en vermindert verantwoordelijkheden voor wie dat nodig heeft. Met deze optie kun je auto's, bestelwagens of busjes huren voor een langere periode, zodat je de vrijheid hebt om de huurperiode te kiezen die bij je past. Of je nu een lange vakantie plant, tijdelijk verhuist voor je werk of gewoon een betrouwbare auto nodig hebt terwijl je auto in de garage staat, met lange-termijn huurauto's zit je goed.

Lange-termijn autoverhuur gemakkelijk gemaakt: Ontdek de voordelen

Het begrijpen van lange-termijn autohuur

Autoverhuur op lange termijn houdt meestal in dat je een voertuig langer dan een maand huurt, met huurperiodes variërend van vier weken tot maar liefst 24 maanden. De beschikbaarheid van een lange-termijn aanbieding, kan variëren afhankelijk van het land en het verhuurbedrijf. 

Hoe lange-termijn autohuur verschilt van leasing

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen lange-termijn autohuur en leasen. Leasen is meestal een contract met een autodealer voor een vaste periode, meestal 2-5 jaar. Lange-termijn autohuur daarentegen duurt maximaal 24 maanden. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

Verantwoordelijkheid: Bij leasen draag je vaak meer verantwoordelijkheid voor onderhoud, reparaties en bandenwissels, terwijl bij lange-termijn autohuur de verhuurbedrijven deze taken voor je uitvoeren.

Duur: Leasecontracten zijn over het algemeen langer, terwijl lange-termijn autohuur meer flexibiliteit biedt bij het kiezen van je huurperiode.

Check-ins: Als je een auto op lange termijn huurt, kan het zijn dat je elke twee of drie maanden een check-in bij het verhuurbedrijf moet doen om er zeker van te zijn dat alles in goede staat is.

Voordelen van lange-termijn autohuur

Kiezen voor autoverhuur op lange termijn brengt verschillende voordelen met zich mee:

Flexibiliteit zonder eigendom: Je geniet van de flexibiliteit van een voertuig zonder de verplichting van eigendom.

Minder onderhoud en reparaties: Huren op lange termijn omvat meestal onderhouds- en reparatiediensten door het verhuurbedrijf, waardoor je minder financiële lasten hebt.

Geen hoge aanschafkosten: In tegenstelling tot het kopen van een auto, heb je bij lange-termijn verhuur te maken met beheersbare maandelijkse huurkosten die vaak alle kosten dekken.

Overwegingen voor grotere voertuigen

Als je je afvraagt of lange-termijn verhuur van grotere voertuigen zoals bestelwagens en busjes mogelijk is, dan is het antwoord ja, dat is mogelijk. Het is echter belangrijk om te weten dat de meeste verhuurbedrijven commercieel gebruik van hun voertuigen verbieden vanwege verzekeringsbeperkingen en de extra slijtage die gepaard gaat met zakelijk gebruik. Voor commerciële doeleinden kun je het beste op zoek gaan naar verhuurbedrijven die gespecialiseerd zijn in commerciële verhuurdiensten met de juiste verzekeringsdekking.

Houd er rekening mee dat het wijzigen van een lopende huurperiode niet altijd eenvoudig is. Het voertuig eerder terugbrengen leidt niet altijd tot een terugbetaling en het verlengen van je huurperiode hangt af van het beleid en de voorwaarden van het verhuurbedrijf. Zorg er dus voor dat je bij het boeken van een huurauto voor de lange termijn je huurperiode zorgvuldig plant om je gemak en besparingen te maximaliseren.

 1. Home
 2. Lange-termijn autoverhuur gemakkelijk gemaakt: Ontdek de voordelen