EUR (€) (NL)
 • Nederlands
 • Deutsch
 • Español
 • Polski
 • Deutsch (CH)
 • Français
 • English (US)
 • Italiano
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

De beste brandstofregeling voor je huurauto kiezen

Als je een auto huurt, is het belangrijk om rekening te houden met zowel het brandstofbeleid als het soort brandstof dat je nodig hebt. Autoverhuurbedrijven bieden verschillende brandstofregelingen en niet alle bieden de beste deal. In dit artikel gaan we in op de verschillende brandstofregelingen en helpen we je een weloverwogen keuze te maken. Daarnaast bespreken we de beschikbare brandstoftypen, waaronder benzine, diesel, hybride en elektrische voertuigen, en geven we richtlijnen voor het kiezen van de juiste brandstof voor jouw reis.

De beste brandstofregeling voor je huurauto kiezen

Vol-Vol (Voordeligst)

Met deze brandstofregeling ontvang je de huurauto met een volle tank en wordt er van je verwacht dat je de auto met een volle tank terugbrengt. Je bent verantwoordelijk voor het tanken van de auto tot hetzelfde niveau als toen je hem ophaalde. Dit is vaak de voordeligste optie, omdat je alleen betaalt voor de brandstof die je gebruikt.

Houd er rekening mee dat je soms een auto krijgt met maar een halve tank, maar het principe blijft hetzelfde: breng hem met een halve tank terug.

Vol-Leeg (Vooruitbetaalde brandstof)

Met deze brandstofregeling ontvang je de auto met een volle tank, maar ben je niet verplicht om hem vol in te leveren. In plaats daarvan wordt de volle tank in rekening gebracht tegen een hoger tarief, en kun je de auto met een lege tank inleveren. Dit kan handig zijn als je je geen zorgen wilt maken over het tanken voordat je de auto inlevert, maar het is meestal wel duurder.

Houd er rekening mee dat resterende brandstof aan het einde van de huurperiode niet kan worden terugbetaald.

Eerste tank gratis

Hoewel het niet vaak voorkomt, kun je af en toe een unieke brandstofregeling tegenkomen die wordt geadverteerd door verhuurbedrijven. Deze regeling omvat technisch gezien de kosten van de eerste tank in je huurovereenkomst, dus het is niet echt "gratis". Het geeft je echter wel de flexibiliteit om de auto terug te brengen met elke hoeveelheid brandstof in de tank, hoewel je de auto het liefst terugbrengt met een zo leeg mogelijke tank om de waarde van de aanbieding te maximaliseren.

Brandstoftypen

Als het gaat om brandstoftypen bij huurauto's, heb je verschillende keuzes om te overwegen. Traditionele benzine- en dieselvoertuigen zijn overal verkrijgbaar en bieden goede kilometrage voor langere reizen. Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie, bieden veel verhuurbedrijven nu ook hybride voertuigen aan, die een benzinemotor combineren met een elektromotor om de brandstofefficiëntie te verbeteren. Elektrische voertuigen (EV's) worden ook steeds populairder en zijn een fantastische keuze voor korte stedelijke ritten. Om de juiste brandstoftype voor je reis te kiezen, moet je rekening houden met factoren zoals je geplande route, afstand en milieuvoorkeuren. Elke brandstoftype heeft zijn voordelen, dus het is essentieel om de optie te kiezen die het beste bij je behoeften past. Vind op HAPPYCAR het juiste brandstoftype voor jou door de filterfunctie te gebruiken.

Uiteindelijk hangt de beste brandstofregeling voor jou af van je reisplannen, voorkeuren en de specifieke huuraanbiedingen die beschikbaar zijn. Door deze factoren zorgvuldig af te wegen en de implicaties van elke regeling te begrijpen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij je budget en reisbehoeften. Vergeet ook niet te kijken naar het type brandstof dat je huurauto nodig heeft, of het nu benzine, diesel, hybride of elektrisch is, om een soepele en probleemloze reis te garanderen.

 1. Home
 2. De beste brandstofregeling voor je huurauto kiezen