EUR (€) (NL)
 • Nederlands
 • Deutsch
 • Español
 • Polski
 • Deutsch (CH)
 • Français
 • English (US)
 • Italiano
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

De voordelen van het opgeven van je vluchtnummer bij het huren van een auto

Als je een reis plant en een auto moet huren, is er een eenvoudige stap die je reis soepeler en stressvrij kan maken. Deze stap is het opgeven van je vluchtnummer tijdens het boekingsproces. In dit artikel leggen we uit waarom dit kleine detail een groot verschil kan maken en hoe het je kan behoeden voor mogelijk gedoe.

De voordelen van het opgeven van je vluchtnummer bij het huren van een auto

Waarom je vluchtnummer opgeven?

Stel je het volgende scenario voor: je hebt net een huurauto geboekt voor je komende reis. Je bent enthousiast om de weg op te gaan en je bestemming te verkennen. Maar er is altijd de onzekerheid van vluchtvertragingen. Dat is waar je vluchtnummer van pas komt.

 1. Aankomsttijd en vertragingen
  Door je vluchtnummer met het verhuurbedrijf te delen, geef je hen waardevolle informatie over de aankomsttijd van je vlucht. Als je vlucht vertraagd is, zal het verhuurbedrijf daarvan op de hoogte zijn. Deze kennis kan cruciaal zijn, vooral als je vlucht 30 tot 60 minuten vertraagd is.

 2. Wachttijd
  In sommige gevallen kunnen verhuurbedrijven op je wachten als je vlucht een kleine vertraging heeft. Er zit echter een grens aan hun geduld. Als de vertraging langer duurt dan de respijtperiode, kan  de verhuurder je reservering als een no-show beschouwen en verhuren ze de auto aan iemand anders. In Canada en de VS zijn verhuurbedrijven over het algemeen iets meegaander en wachten ze soms wel 12-24 uur.

 3. Verantwoordelijkheid
  Het is belangrijk om te weten dat het doorgeven van je vluchtnummer jouw verantwoordelijkheid is. Je kunt dit doen tijdens het boekingsproces of later door contact op te nemen met de klantenservice van HAPPYCAR, die het vluchtnummer zal doorsturen naar het verhuurbedrijf.

Wat gebeurt er als je geen vluchtnummer opgeeft?

Als je je vluchtnummer niet opgeeft en je vlucht is vertraagd, kan het zijn dat het verhuurbedrijf het voertuig niet voor je vasthoudt. In dat geval is er geen garantie op restitutie van de huurprijs. Het is dus in je eigen belang om ervoor te zorgen dat deze informatie wordt gedeeld.

Als je vlucht vertraging heeft, plotseling wordt geannuleerd of als je vluchtnummer is gewijzigd, is het van cruciaal belang om het plaatselijke autoverhuurbedrijf daarvan onmiddellijk op de hoogte te stellen. De beste manier om dit te doen is door ze rechtstreeks te bellen. Je vindt de contactgegevens van het plaatselijke verhuurbedrijf in je voucher.

 1. Home
 2. De voordelen van het opgeven van je vluchtnummer bij het huren van een auto