EUR (€) (NL)
 • Français
 • English (US)
 • Deutsch
 • Español
 • Nederlands
 • Italiano
 • Polski
 • Deutsch (CH)
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

Ik ben Vertraagd - Wat nu?

Om er zeker van te zijn dat je je huurauto nog steeds kunt ontvangen in het geval van vertraging, moet je de volgende punten in overweging nemen:

Ik ben Vertraagd - Wat nu?

Bel het verhuurbedrijf

Als je te laat bent, neem dan onmiddellijk contact op met het plaatselijke verhuurbedrijf. Raadpleeg je voucher voor contactgegevens. 

Ken de respijtperiode

Kennis van de respijtperiode is cruciaal bij het huren van een auto. De respijtperiode is de periode waarin een autoverhuurbedrijf het gereserveerde voertuig voor een klant vasthoudt in geval van vertraging. Het is belangrijk om te weten dat deze periode kan variëren tussen verhuurbedrijven, meestal tussen de 30 en 60 minuten. Om complicaties of mogelijke no-show situaties te voorkomen, is het sterk aan te raden dat je onmiddellijk contact opneemt met de autoverhuurder als je een vertraging verwacht of ervaart. Deze proactieve communicatie kan ervoor zorgen dat je huurauto nog steeds beschikbaar is als je aankomt.

Wees je bewust van de No-Show voorwaarden!

Als je niet op de afgesproken tijd ter plaatse bent of niet de juiste documenten bij hebt om de auto op te halen, kan het verhuurbedrijf de boekingsstatus veranderen in "no-show". Het is belangrijk om te weten dat verhuurbedrijven werken met strakke schema's en dat een vertraging in je aankomst, hun plannen kan verstoren en de reserveringen van andere klanten kan beïnvloeden. Daarom hebben autoverhuurbedrijven een specifiek beleid voor no-show situaties.

Gevolgen bij een No-Show

Als je niet komt opdagen op de afgesproken tijd voor het ophalen van je huurauto, kan dit verschillende gevolgen hebben:

Annulering van de reservering: Het verhuurbedrijf kan je reservering beschouwen als een "no-show" en deze annuleren zonder kans op een restitutie. Dit betekent dat je het geld verliest dat je vooraf hebt betaald voor de huur.

Verlies van geboekte auto: Zodra je reservering als no-show wordt aangemerkt, kan de door jou gereserveerde auto beschikbaar worden gesteld aan andere klanten, waardoor je zonder voertuig komt te zitten.

Extra kosten: In sommige gevallen kunnen verhuurbedrijven extra kosten in rekening brengen voor no-shows, waardoor de kosten van je huurauto verder oplopen.

Extra kosten voor het te laat inleveren van de huurauto

Houd er rekening mee dat als je te laat bent met inleveren, de autoverhuurder de extra tijd in rekening kan brengen.

Tot slot, als je te laat bent voor het ophalen of inleveren van je huurauto, is het essentieel om snel actie te ondernemen om ongemakken te voorkomen. Wees je bewust van de respijtperiode, die varieert tussen 30 minuten en 60 minuten afhankelijk van het verhuurbedrijf, en neem onmiddellijk contact op met de autoverhuurder in geval van vertraging (de contactgegevens staan op je voucher). Als je niet op de afgesproken tijd aanwezig bent, kan het verhuurbedrijf je boeking markeren als een "no-show", wat resulteert in annulering zonder restitutie. Houd er bovendien rekening mee dat te laat de auto inleveren kan leiden tot extra kosten die worden opgelegd door de autoverhuurder.  

Ga voor meer tips en informatie naar onze website HAPPYCAR. Wij zetten ons in om je de beste huurauto ervaring te bieden, van boeking tot inlevering, zodat je met een gerust hart van je reis kunt genieten. Reis slim met HAPPYCAR!

 1. Home
 2. Ik ben Vertraagd - Wat nu?