EUR (€) (NL)
 • Nederlands
 • Deutsch
 • Español
 • Polski
 • Deutsch (CH)
 • Français
 • English (US)
 • Italiano
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
18 december 2023

Extra bestuurders toevoegen aan je huurauto boeking: Kosten en richtlijnen

Plan je een roadtrip met vrienden of familie en vraag je je af of je extra bestuurders kunt toevoegen aan je huurauto boeking? Wij helpen je op weg! Hier vind je alles wat je moet weten over het toevoegen van extra bestuurders aan je huurauto boeking, inclusief de kosten en de benodigde documenten.

Extra bestuurders toevoegen aan je huurauto boeking: Kosten en richtlijnen

Hoe voeg ik een extra bestuurder toe?

Een extra bestuurder toevoegen was nog nooit zo eenvoudig. Als je een huurauto boekt bij HAPPYCAR, geef dan tijdens het boekingsproces aan dat je een extra bestuurder wilt toevoegen. Mocht je dit vergeten zijn op het boekingsformulier, maak je dan geen zorgen - je kunt ook extra bestuurders toevoegen bij de verhuurbalie wanneer je de auto ophaalt.

Kosten en toeslagen

De kosten voor het toevoegen van een extra bestuurder kun je vinden in de huurvoorwaarden van de aanbieding voordat je je boeking definitief maakt en kunnen per aanbieding en verhuurder verschillen. De kosten voor een extra bestuurder betaal je eerst aan de verhuurbalie wanneer je de huurauto ophaalt. Houd er rekening mee dat de getoonde kosten meestal exclusief eventuele lokale belastingen zijn die op de verhuurlocatie in rekening kunnen worden gebracht.

Vereisten voor extra bestuurders

Voordat je een extra bestuurder toevoegt, moet je ervoor zorgen dat hij of zij aan de volgende eisen voldoet:

 • Ze moeten de minimumleeftijd hebben die het verhuurbedrijf vereist.

 • Ze moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs met een minimale geldigheidsduur van 12 maanden, tenzij anders vermeld in de huurvoorwaarden.

 • Indien nodig moeten ze naast hun nationale rijbewijs ook een internationaal rijbewijs hebben.

 • Ze moeten een geldig identiteitsbewijs of paspoort hebben.

 • De extra bestuurder moet aanwezig zijn op het moment dat de auto wordt opgehaald.

Het registreren van de extra bestuurder

Je kunt een extra bestuurder direct bij het autoverhuurbedrijf registreren wanneer je je huurauto ophaalt. De extra bestuurder wordt dan opgenomen in de huurovereenkomst. Als je al onderweg bent en een bestuurder moet toevoegen, neem dan contact op met je verhuurbedrijf om te zien of dit geregeld kan worden.

Verzekeringsdekking

Alle bestuurders die geregistreerd staan in de huurovereenkomst zijn ook automatisch verzekerd onder de huurautoverzekering  als je deze verzekering via HAPPYCAR hebt geboekt.

Meerdere extra bestuurders

Ja, je kunt meerdere bestuurders toevoegen aan je huurauto boeking. Het is echter een goed idee om bij het verhuurbedrijf na te vragen hoeveel bestuurders je precies kunt toevoegen, omdat er in sommige gevallen beperkingen zijn. Normaal gesproken is deze informatie ook te vinden in de huurvoorwaarden van de aanbieding. 

Ophalen en inleveren

Een extra bestuurder kan de auto zelfstandig terugbrengen. Maar bij het ophalen van de auto moet de hoofdbestuurder aanwezig zijn.

Jonge bestuurders

Zelfs bestuurders jonger dan 25 kunnen worden geregistreerd als extra bestuurder. Houd er wel rekening mee dat er een toeslag voor jonge bestuurders kan gelden. Elk verhuurbedrijf heeft zijn eigen regels met betrekking tot leeftijd en prijzen. Controleer in de huurvoorwaarden of er een toeslag geldt voor jonge bestuurders.

Nu je alle informatie hebt die je nodig hebt, kun je met een gerust hart je roadtrip plannen met extra bestuurders, zodat je reis nog aangenamer wordt!

 1. Home
 2. Extra bestuurders toevoegen aan je huurauto boeking: Kosten en richtlijnen