EUR (€) (NL)
 • Français
 • English (US)
 • Deutsch
 • Español
 • Nederlands
 • Italiano
 • Polski
 • Deutsch (CH)
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

Autoverhuur en rijbewijzen: Wat je moet weten

Als je een auto wilt huren, is het hebben van een rijbewijs een must. Lijkt vanzelfsprekend, toch? Er zijn echter een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Laten we in de details duiken.

Autoverhuur en rijbewijzen: Wat je moet weten

Rijbewijsvereisten

De tijd dat je je rijbewijs in bezit moet hebben om een auto te kunnen huren kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld waar je huurt, het plaatselijke verhuurbedrijf en soms zelfs het type auto dat je wilt huren. Sommige landen hebben specifieke eisen, andere niet. Bekijk de huurvoorwaarden van de specifieke aanbieding om een volledig beeld te krijgen van je opties. Als het nog steeds onduidelijk is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor advies.

Internationaal rijbewijs voor huren in het buitenland

In sommige landen buiten de Europese Unie worden de rijbewijzen die zijn afgegeven in EU-lidstaten mogelijk niet erkend als geldige documenten. In zulke gevallen heb je naast je gewone rijbewijs een internationaal rijbewijs nodig. Het internationaal rijbewijs is in wezen een vertaling van je rijbewijs, verkrijgbaar in talen als Engels, Chinees, Arabisch, Grieks, Indonesisch, Portugees, Spaans en Russisch. Als je voor je huurauto een internationaal rijbewijs nodig hebt, vergeet dan niet dat het een extra document is dat je bij je moet hebben naast je originele rijbewijs.

Hetzelfde geldt voor reizigers van buiten de Europese Unie. Vaak heb je een internationaal rijbewijs nodig, vooral als je rijbewijs niet in het Latijnse alfabet geschreven is.

Een internationaal rijbewijs aanvragen

Het verkrijgen van een internationaal rijbewijs is een eenvoudig proces voor wie in het buitenland wil rijden. Meestal moet je 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig nationaal rijbewijs. Neem contact op met de plaatselijke instantie die het rijbewijs afgeeft, zorg voor foto's, vul een aanvraag in en betaal de kosten. Het internationale rijbewijs, dat normaal gesproken één jaar geldig is, dient als vertaling van je nationale rijbewijs en stelt je in staat om in de meeste landen te rijden zonder verdere tests. Controleer altijd de specifieke regelgeving van het land dat je wilt bezoeken voor eventuele aanvullende eisen.

Wat als je je rijbewijs vergeet of verloopt?

Stel je dit eens voor: Je komt aan op je bestemming en realiseert je dat je je rijbewijs bent vergeten of dat je rijbewijs is verlopen. Denk er in de eerste plaats altijd aan om je rijbewijs bij je te hebben om onnodige stress tijdens je vakantie of belangrijke zakenreis te voorkomen. Als je het thuis hebt laten liggen of als je rijbewijs niet meer geldig is, bel dan een van onze servicemedewerkers. We zullen ons best doen om een reservering te maken op naam van je reisgenoot, zolang hij of zij een rijbewijs en een creditcard heeft. Houd er rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is vlak voordat de huur begint.

Denk eraan: voorbereiding is het halve werk als het gaat om het huren van een auto en het garanderen van een soepele reis. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt!

 1. Home
 2. Autoverhuur en rijbewijzen: Wat je moet weten