EUR (€) (NL)
 • Italiano
 • Polski
 • Deutsch (CH)
 • Español
 • Français
 • English (US)
 • Nederlands
 • Deutsch
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

Handleiding: Hoe te handelen wanneer je een klacht hebt?

Een auto huren kan een handige en flexibele manier zijn om nieuwe plaatsen te ontdekken. Soms kun je echter problemen ondervinden met het huren van een auto. Of het nu een probleem is met het voertuig zelf, de service van het verhuurbedrijf of een ander aspect van het huurproces, het is essentieel om te weten hoe je effectief kunt omgaan met je klacht. In dit artikel nemen we de stappen met je door om eventuele zorgen of klachten tijdens je huurauto aan te pakken.

Handleiding: Hoe te handelen wanneer je een klacht hebt?

Stap 1: Informatie verzamelen

Verzamel alle relevante informatie over je huur voordat je contact opneemt met HAPPYCAR. Hieronder vallen je reserveringsgegevens, de huurovereenkomst en alle documentatie die betrekking hebben op het probleem. Als je deze gegevens bij de hand hebt, is het gemakkelijker om je situatie uit te leggen en indien nodig bewijs te leveren.

Stap 2: Neem contact op met het verhuurbedrijf

Je eerste aanspreekpunt is het verhuurbedrijf zelf. Gebruik de contactgegevens die op je huurovereenkomst of op de voucher staan. Beschrijf je klacht duidelijk en beknopt en voeg bewijsmateriaal of documentatie toe die je hebt verzameld. Zorg ervoor dat je je reserveringsnummer en huurgegevens vermeldt, zodat ze je zaak kunnen identificeren. Geef het verhuurbedrijf een redelijke hoeveelheid tijd om te reageren en je problemen op te lossen.

Indien er problemen zijn met de huurovereenkomst bij het ophalen van de huurauto, neem dan contact op met HAPPYCAR voordat je het huurcontract ondertekent. Ons telefoonnummer staat op je voucher vermeld. 

Stap 3: Alles documenteren

Houd tijdens het hele klachtenproces alle communicatie met het verhuurbedrijf bij. Noteer de data, tijden, namen van medewerkers van de klantenservice met wie je hebt gesproken en een samenvatting van het gesprek. Deze documentatie kan van cruciaal belang zijn als je je klacht moet escaleren of als je verdere hulp nodig hebt.

Stap 4: Neem contact op met HAPPYCAR

Als je geen bevredigend antwoord krijgt van het verhuurbedrijf of als je probleem onopgelost blijft, neem dan contact met ons op via onze online contactpagina. Leg je situatie uit en geef aan welke stappen je al hebt ondernomen bij het verhuurbedrijf. Ons toegewijde service team staat klaar om je te helpen en op te treden als tussenpersoon tussen jou en het verhuurbedrijf om een oplossing te vinden.

Welke documenten heb je meestal nodig om een klacht in te dienen bij HAPPYCAR?

Om het klachtenproces bij HAPPYCAR te versnellen, is het raadzaam om ons zoveel mogelijk relevante documenten te sturen die je zaak kunnen ondersteunen. Een voorbeeld van de documenten die nodig kunnen zijn vind je hieronder:

 • Beschrijving van de klacht

 • Ondertekende huurovereenkomst

 • Creditcardafschrift met het geclaimde bedrag

 • Huurfactuur

Het afhandelen van klachten over huurauto's hoeft niet moeilijk te zijn. Door deze stappen te volgen en de nodige documentatie te verstrekken, kun je ervoor zorgen dat de afhandeling vlotter verloopt. Vergeet niet om snel te handelen, problemen te melden en alle relevante documenten bij de hand te houden om je claim te bespoedigen. Het HAPPYCAR serviceteam staat voor je klaar!

 1. Home
 2. Handleiding: Hoe te handelen wanneer je een klacht hebt?