EUR (€) (NL)
 • Français
 • English (US)
 • Deutsch
 • Español
 • Nederlands
 • Italiano
 • Polski
 • Deutsch (CH)
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

Waarom is de huurauto voucher zo belangrijk?

Het huren van een auto kan een spannend onderdeel zijn van je reisplannen, maar het gaat gepaard met een aantal essentiële documenten die je moet begrijpen. In dit artikel zullen we de voucher voor de huurauto duidelijk maken, het belang ervan uitleggen en je helpen bij het decoderen van de verwarrende afkortingen die er vaak op staan.

Waarom is de huurauto voucher zo belangrijk?

Wat is een huurauto voucher?

Als je online een huurauto boekt, ontvang je een voucher voor de huurauto. Dit document is cruciaal omdat het dient als bevestiging en afhaalbewijs voor de huurauto. Je moet het uitprinten en aan het verhuurbedrijf laten zien op de dag dat je de auto ophaalt. Zonder de voucher voor de huurauto zal het verhuurbedrijf de auto niet overhandigen.

Wat is het verschil tussen een boekingsbevestiging en de voucher?

Verwar de voucher voor de huurauto niet met de boekingsbevestiging die je direct na het maken van de reservering ontvangt. De boekingsbevestiging vermeldt enkel je geboekte data en dient als bewijs van je boeking. De voucher voor de huurauto daarentegen ontvang je in een aparte e-mail nadat je boeking is bevestigd door het verhuurbedrijf. Het bevat cruciale informatie over extra diensten of accessoires, verzekeringsdekking en je vooruitbetaling.

Waarom is het belangrijk om de voucher te begrijpen?

Het verhuurbedrijf heeft een uitgeprinte voucher nodig om je de huurauto te kunnen overhandigen. Alleen het reserveringsnummer van de voucher is vaak niet voldoende. Het is essentieel om te controleren of alle informatie op de voucher overeenkomt met de gewenste en geboekte huurdiensten. Dit omvat de huurdata, de gegevens van de hoofdbestuurder, de voertuigcategorie, ophaallocatie en verzekeringsdekking. Als je deze details begrijpt, voorkom je ook onnodige upselling door lokale verhuurbedrijven.

Waar vind ik mijn huurvoucher?

Zodra je boeking is bevestigd door het lokale verhuurbedrijf, wordt je voucher per e-mail naar je toegestuurd. Als je je voucher niet hebt ontvangen, is het raadzaam om ook je spamfolder te controleren. Als je de bevestigingsmail kwijt bent en je de voucher niet meer hebt, kun je altijd inloggen op je klantenaccount bij HAPPYCAR om je voucher opnieuw te downloaden.

Afkortingen op de huurvoucher

Op vouchers voor huurauto's staan vaak afkortingen die te maken hebben met de verhuurdiensten en verzekeringen. Hier is een handig overzicht voor een aantal veelvoorkomende afkortingen:

Abbreviation

Meaning/Description

Abbreviation

Meaning/Description

AAD (AAO)

Additional Authorised Driver/Operator

IDP

International Driving Permit

AC

Airco

LDW

Loss and Damage Waiver

ALI

Additional Liability Supplement

LI, LIS, LLI

Liability or Lost Liability Insurance

AP

Airport

OW

One-Way Charges

APP

Accident Protection Package

PAI

Personal Accident Insurance

ASC

Airport Service Charge

PEC

Personal Effects Coverage

BOND

Deposit

PPD

Prepaid

CDI/CDW

Collision Damage Insurance/Waiver

PST

Provincial Sales Tax

CST

Child Seat

PU

Pick-Up

D&C

Delivery & Collection

RAC

Rent-A-Car

DO or D/O

Drop Off

SB

Excess

DR

Doors

SCDW

Super Collision Damage Waiver

DT

Downtown

SLI

Supplementary Liability Insurance

EP

Extended Protection

TP (THP)

Theft Protection

ERF

Excess Reduction Fee

UM

Unlimited Mileage

GPS

Global Position System

VAT

Value Added Tax

GST

Goods & Services Tax

VLF

Vehicle License Fee

IC

Intercity Fee

ZD

Zero Deductible

Het begrijpen van de huurvoucher is cruciaal voor een soepele huurervaring. Het is je ticket om de sleutels van je huurauto te krijgen en zorgt ervoor dat je de diensten krijgt die je hebt geboekt. Bovendien kun je door de afkortingen op de voucher te kennen weloverwogen keuzes maken en onnodige kosten tijdens je reis vermijden. Goede reis!

 1. Home
 2. Waarom is de huurauto voucher zo belangrijk?