EUR (€) (NL)
 • Français
 • English (US)
 • Deutsch
 • Español
 • Nederlands
 • Italiano
 • Polski
 • Deutsch (CH)
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

Ophaalmogelijkheden op de luchthaven: In Terminal, Shuttle Service en Meet & Greet

Je huurauto ophalen op het vliegveld kan een stressvrije en handige optie zijn voor je reis. Maar hoe en waar haal je de auto op? Bij HAPPYCAR kun je kiezen uit verschillende ophaalmogelijkheden die passen bij jouw wensen en voorkeuren. Lees in dit artikel hoe je gemakkelijk je huurauto kunt ophalen op het vliegveld en welke ophaalopties er voor jou zijn. Wij zorgen ervoor dat je reis vanaf het begin soepel verloopt.

Ophaalmogelijkheden op de luchthaven: In Terminal, Shuttle Service en Meet & Greet

In de Terminal

Veel autoverhuurbedrijven bevinden zich direct in de terminal van de luchthaven. Vaak is er een speciaal gedeelte in de luchthaven voor verhuurkantoren. Op kleinere luchthavens bevinden de verhuurbalies in de terminals zich vaak direct aan de andere kant van de aankomsthal. Je huurauto ophalen in de terminal is een goede keuze als je haast hebt, met kinderen reist of het gewoon prettig vindt om de huurauto snel op te kunnen halen. 

Shuttle Service

De shuttle is een gratis service die wordt aangeboden door autoverhuurbedrijven die niet direct op de luchthaven zijn gevestigd.

Voor je gemak brengen ze je met de bagage naar het verhuurkantoor waar je een auto krijgt. Je wordt ook teruggebracht naar het vliegveld nadat je je huurauto hebt ingeleverd. De verzamelpunten bevinden zich meestal buiten de aankomsthal en de bussen zijn gemakkelijk te herkennen dankzij hun zichtbare logo's.

Afhankelijk van het seizoen en de vraag rijden ze elke 15-20 minuten, en de route duurt meestal 5-10 minuten. Soms is de shuttle bus alleen op aanvraag beschikbaar. Je kunt de relevante informatie en het telefoonnummer van de autoverhuurder ook vinden op de voucher voor je huurauto.

Als je deze extra stap om je huurauto op te halen niet erg vindt, is deze optie misschien perfect voor jou, omdat dergelijke aanbiedingen iets goedkoper zijn dan die direct op de luchthaven.

Meet & Greet 

Meet & greet is een minder populaire maar nog steeds functionerende vorm om de huurauto op te halen. Dit is een service waarbij een medewerker van het verhuurkantoor je op een aangewezen locatie ontmoet om je de sleutels en papieren van je huurauto te overhandigen of je naar de verhuurbalie te begeleiden. Deze service is ontworpen om je een meer persoonlijke en gemakkelijke huurervaring te bieden, omdat je niet zelf naar het verhuurkantoor hoeft te navigeren of in de rij aan de verhuurbalie hoeft te wachten om de huurauto op te halen.

Net als bij de shuttle service, als je flexibel bent met je tijd en het niet erg vindt om extra stappen te nemen om je geboekte voertuig op te halen, kan dit een goedkopere optie zijn dan het ophalen direct op de luchthaven.

Het belang van een vluchtnummer

Of je nu kiest voor een verhuurbedrijf dat zich in de terminal bevindt of voor één waarbij je een shuttle bus nodig hebt, het is aan te raden om bij het boeken je aankomst vluchtnummer door te geven. Op die manier kan het verhuurbedrijf op de hoogte zijn van eventuele vertragingen.

Welke optie je ook kiest, je voucher voor de huurauto geeft je alle informatie die je nodig hebt om het verhuurbedrijf te vinden. Als je twijfelt over de locatie van het verhuurkantoor of de shuttle bus, aarzel dan niet om rechtstreeks contact op te nemen met het verhuurbedrijf of vraag het behulpzame luchthavenpersoneel om hulp. 

Boek bij HAPPYCAR en kies de beste ophaaloptie voor jou. We ondersteunen je graag!

 1. Home
 2. Ophaalmogelijkheden op de luchthaven: In Terminal, Shuttle Service en Meet & Greet