EUR (€) (NL)
 • Español
 • Français
 • English (US)
 • Nederlands
 • Deutsch
 • Italiano
 • Polski
 • Deutsch (CH)
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

Handleiding: Waar op letten bij het ophalen en inleveren van de huurauto

Voor een naadloze en probleemloze ervaring bij het ophalen en inleveren van je huurauto is het cruciaal om een aantal dingen in gedachten te houden. Een auto huren is meestal een snel proces, maar voordat je op weg gaat, moet je een aantal stappen nemen. Als je die volgt, is de kans groot dat klachten en problemen voorkomen kunnen worden.

Handleiding: Waar op letten bij het ophalen en inleveren van de huurauto

Huurauto ophalen

 1. Wees punctueel:
  Wees op tijd! Je geboekte ophaaltijd is een precieze indicatie en geen tijdvenster. Als je naar je bestemming vliegt, overweeg dan om je vluchtnummer door te geven wanneer je boekt. Dit kan het verhuurbedrijf helpen om zich voor te bereiden op mogelijke vluchtvertragingen. Als je te maken krijgt met vertragingen, neem dan contact op met het verhuurbedrijf (hun telefoonnummer staat meestal op je voucher) om hen te informeren. De meeste verhuurbedrijven bieden een respijtperiode van 30-60 minuten voor laatkomers.

 2. Documenten:
  Voordat je bij het verhuurkantoor aankomt, moet je ervoor zorgen dat jij, als hoofdbestuurder, alle vereiste documenten bij je hebt, waaronder:

  • Je ID of paspoort

  • Je rijbewijs (ook internationaal rijbewijs, indien van toepassing)

  • Je creditcard om de borg te betalen (pincode kan vereist zijn / geen debetkaarten, elektron-kaarten of prepaid creditcards)

  • Je huurvoucher

 3. Controleer de huurovereenkomst:
  Neem de huurovereenkomst zorgvuldig door, te beginnen met de basisinformatie zoals de huurperiode en tot slot de kilometerbeperking, het brandstofbeleid en eventuele extra diensten.

 4. Verzekeringsdekking:
  Bekijk je huidige verzekeringspolis om te beoordelen of deze voldoende dekking biedt voor je huurauto. Als je bestaande dekking onvoldoende is, kun je overwegen om een verzekering bij het verhuurbedrijf af te sluiten, maar alleen als dat echt nodig is. Als je niet van plan bent om een verzekering te kopen, zorg er dan voor dat deze niet zonder jouw medeweten aan het contract wordt toegevoegd.

  Houd er rekening mee dat wanneer je een aanvullende verzekering met een gedekt eigen risico boekt via HAPPYCAR, deze mogelijk niet worden weergegeven in de huurovereenkomst.

 5. Inspectie van de huurauto:
  Voordat je het verhuurkantoor verlaat, inspecteer je de huurauto zorgvuldig op bestaande schade of krassen. Zorg ervoor dat je alle schade documenteert door ze door de verhuurder in de huurovereenkomst te laten noteren of foto's te maken als bewijs. Door eventuele problemen te melden aan het verhuurpersoneel voorkom je mogelijke onenigheid aan het einde van de huurperiode.

Huurauto inleveren

 1. Wees punctueel (alweer):
  Controleer de juiste inleverlocatie en -tijd. Houd er rekening mee dat eventuele vertragingen kunnen leiden tot extra kosten voor een extra dag. In het geval van een terugkeer buiten de openingstijden, zorg er dan voor dat je jezelf van tevoren informeert over de correcte procedure om de auto in te leveren.

 2. Brandstof level:
  Om extra tankkosten te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je de brandstoftank vult tot het niveau dat in je huurovereenkomst vermeld staat. Houd er rekening mee dat sommige bedrijven zogenoemde "pre-paid" brandstofregelingen aanbieden, dus het is belangrijk dat je hun brandstofregeling begrijpt en volgt. Je kunt ook een foto maken van de brandstofmeter.

 3. Netheid:
  Lever de huurauto in een nette en schone staat weer in. Hoewel de auto niet blinkend schoon hoeft te zijn, kan overmatige vervuiling of rommel leiden tot extra schoonmaakkosten.

 4. Inspectie van de huurauto (alweer):
  Vraag net als bij het ophalen van de auto om een eindinspectie met een medewerker van het verhuurbedrijf. Bespreek en documenteer eventuele nieuwe schade of problemen die zich tijdens je huurperiode hebben voorgedaan. Foto's maken van eventuele schade is ook een goed idee, maar zorg ervoor dat de foto's een tijdstempel hebben (datum en tijd).

 5. Definitieve bevestiging:
  Zorg ervoor dat je een bevestiging krijgt van de verhuurder waarin staat dat je de huurauto in goede staat hebt ingeleverd en dat er geen openstaande kosten zijn.

Door deze belangrijke factoren in gedachten te houden bij het ophalen en inleveren van je huurauto, kun je eventuele problemen voorkomen, een vlotte huur garanderen en met een gerust hart op reis gaan. Bovendien, hoe vaker je een auto huurt, hoe eenvoudiger het huurproces wordt! Als je vragen hebt over de factuur en de terugbetalingsdatum van de borg, aarzel dan niet om deze te stellen aan het verhuurpersoneel. Denk er ook aan dat alle overeenkomsten tussen jou en de lokale verhuurder schriftelijk moeten zijn.

 1. Home
 2. Handleiding: Waar op letten bij het ophalen en inleveren van de huurauto