EUR (€) (NL)
 • Italiano
 • Polski
 • Deutsch (CH)
 • Español
 • Français
 • English (US)
 • Nederlands
 • Deutsch
  • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld
19 december 2023

Verhuurstation gesloten: Ophalen en inleveren buiten openingstijden

Omgaan met een verhuurstation dat gesloten is wanneer je een auto moet ophalen of inleveren kan lastig zijn, maar het is te doen met wat planning vooraf en kennis van het beleid van het verhuurbedrijf. Selecteer tijdens het boeken de gewenste ophaal- en inlevertijd - je krijgt alleen aanbiedingen te zien van verhuurbedrijven die open zijn of die een service buiten de openingstijden aanbieden. Houd er rekening mee dat sommige verhuurbedrijven extra kosten in rekening kunnen brengen voor service buiten de openingstijden.

Verhuurstation gesloten: Ophalen en inleveren buiten openingstijden

Zorg dat je de ophaal instructies van tevoren weet!

Hieronder vind je een lijst met mogelijkheden:

Sleutelkluis/ Lockbox: 
Sommige verhuurbedrijven bieden sleutelkluizen aan waar ze de sleutels van je huurauto op een veilige plek achterlaten. Je krijgt meestal een code om toegang te krijgen tot de sleutels. Zorg ervoor dat je weet waar de sleutelkluis zich bevindt en hoe je hem moet gebruiken.

Luchthaven shuttles: 
Op luchthavens hebben sommige verhuurbedrijven shuttlebussen die je naar een externe locatie brengen waar je huurauto staat te wachten. Controleer of deze service beschikbaar is buiten openingstijden en hoe je deze kunt gebruiken.

Voorafgaande regeling/ Meet&Greet:
In sommige gevallen kun je van tevoren met het verhuurbedrijf afspreken dat een medewerker aanwezig zal zijn buiten de reguliere openingstijden. Deze service kan echter extra kosten met zich meebrengen.

Controleer de huurauto op bestaande schades

Als je de auto buiten de normale openingstijden ophaalt, inspecteer hem dan zorgvuldig op bestaande schade en zorg ervoor dat je dit met foto's documenteert. Dit helpt je te beschermen tegen mogelijke geschillen over schade wanneer je het voertuig terugbrengt.

Bespreek de inlever instructies met de verhuurder

Sommige verhuurbedrijven hebben speciale afgiftepunten of sleutelkluizen voor het inleveren van sleutels. Bij vragen kun je het autoverhuurbedrijf bellen. Je vindt het telefoonnummer op de huurvoucher.

Houd je aan de afgesproken inlevertijd

Bij het terugbrengen van de auto, zonder een servicemedewerker, gooi je de sleutel meestal in een sleutelbox. Steeds meer verhuurbedrijven gebruiken deze boxen met sensoren die de exacte tijd van het inwerpen van de sleutel registreren.

Brandstoflevel

Zorg ervoor dat je de auto inlevert met het afgesproken brandstofpeil om tankkosten te voorkomen.

Maak foto's voor de zekerheid

Voor je eigen veiligheid raden we je aan om foto's te maken van de brandstofmeter en de kilometerstand van de huurauto als je deze buiten kantooruren inlevert. Omdat je geen overdrachtsdocument ontvangt als je het voertuig inlevert zonder servicemedewerker, kan het ook handig zijn om foto's te maken om te bewijzen dat het voertuig in perfecte staat is op het moment van inlevering. Houd er wel rekening mee dat je als huurder verantwoordelijk blijft voor de auto tot deze door de verhuurder gecontroleerd wordt.

Door goed voorbereid te zijn en van tevoren met het verhuurbedrijf te communiceren, kun je soepeler door ophaal- en inleversituaties buiten openingstijden navigeren en zonder onnodige stress van je huurauto genieten. Ga voor meer tips en informatie naar onze website HAPPYCAR. Wij zetten ons in om je de beste huurauto ervaring te bieden, van boeking tot inlevering, zodat je met een gerust hart van je reis kunt genieten. Reis slim met HAPPYCAR!

 1. Home
 2. Verhuurstation gesloten: Ophalen en inleveren buiten openingstijden