Auto huren Athene

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+10 € huurauto korting*

*Nadat de boeking is afgerond, ontvangt u een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking (6 maanden geldig, minimale bestelwaarde 100 €)

Vanaf € 4 per dag
Kleine auto

Goedkope voorbeeldprijs Kleine auto

bij een huurperiode van 8 dagen.

Voorbeeld gisteren gevonden. Kiest u een andere huurlengte, dan kan de prijs afwijken van het voorbeeld.

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze servicelijn.

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Autoverhuur in Athene - Goedkoopste aanbiedingen

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 4 per dag
bij een huurperiode van 8 dagen

Dit aanbod is gevonden op 02 sep. 2020 05:37 uur.

Dit aanbod is gevonden op 02 sep. 2020 05:37 uur.

Compacte klasse

Compacte klasse

Vanaf € 4 per dag
bij een huurperiode van 13 dagen

Dit aanbod is gevonden op 08 sep. 2020 05:18 uur.

Dit aanbod is gevonden op 08 sep. 2020 05:18 uur.

Middenklasse

Middenklasse

Vanaf € 4 per dag
bij een huurperiode van 8 dagen

Dit aanbod is gevonden op 06 sep. 2020 11:37 uur.

Dit aanbod is gevonden op 06 sep. 2020 11:37 uur.

Hogere klasse

Hogere klasse

Vanaf € 13 per dag
bij een huurperiode van 9 dagen

Dit aanbod is gevonden op 26 sep. 2020 06:08 uur.

Dit aanbod is gevonden op 26 sep. 2020 06:08 uur.

Beoordeling autoverhuur in Athene

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Athene:

4.5 tot 5 (791 beoordelingen)

(4.3 tot 5 )
Ik kom zeker terug bij happycar
Huurauto beoordeling van Tessa G.- 17 jul. 2015 19:56
(4.4 tot 5 )
Met veel plezier getoured met de auto op vakantie
Huurauto beoordeling van Edmee S.- 18 jul. 2015 05:58
(4 tot 5 )
Kregen een mooie auto mee
Huurauto beoordeling van Mary I.- 18 jul. 2015 07:25
 De beoordelingen worden geplaatst door onze klanten aan het einde van de huurperiode

Autoverhuur in Athene

Athene is de hoofdstad en tevens veruit de grootste stad van Griekenland. De stad kunt u makkelijk bereiken door de centraal gelegen luchthaven. De bruisende vijf miljoen inwoners tellende metropool kent een zeer lange geschiedenis. Athene is één van de oudste steden van Europa en wordt gezien als de basis van de Westerse beschaving. In het oude centrum vindt u overblijfselen van zuilengalerijen, antieke theaters en vele andere monumenten. In deze stad hoeft u zich geen seconde te vervelen en met een huurauto ontdekt u Athene op een leuke en makkelijke manier. Deze kunt u dan weer gemakkelijk en snel ophalen bij de luchthaven van Athene.


Bezienswaardigheden in Athene

De bekendste bezienswaardigheid van heel Griekenland staat in Athene en is de Akropolis. De Akropolis is een 156 meter hoge talfeberg en was de religieuze kern van Athene in de Griekse oudheid. De klim naar deze heilige rots is zeker de moeite waard. Naast het prachtige uitzicht over Athene vindt u hier het Parthenon. Het Parthenon was de tempel voor Athena Parthenos (de Maagd), die de beschermgodin was van de stad Athene. De tempel vormt het hoogtepunt van de Atheense bouwkunst in de klassieke periode van de vijfde eeuw voor Christus. De tempel stond ook symbool voor de heerschappij van Athene, nadat het zich had hersteld van de verliezen tijdens de Perzische Oorlogen. Andere bijzondere gebouwen op de Akropolis zijn de Nikè-tempel, de Propylaeën en het Erechtheion. De Tempel van de Olympische Zeus in Athene was de grootste tempel in Griekenland, gewijd aan Zeus. De tempel staat ten zuiden van de Akropolis.

In Athene vindt u ook het oudste theater van Europa, het Dionysus Theater. Dit theater ligt aan de voet van de heuvel Akropolis. De eerste voorstellingen vonden er 2600 jaar geleden al plaats. Na de laatste uitbreiding van het theater in 300 voor Christus konden er maar liefst 17.000 mensen zitten. Tegenwoordig worden er geen voorstellingen meer gegeven, maar een bezoekje aan dit theater is zeker de moeite waard. Dit in tegenstelling tot het Odeion van Herodus Atticus. In dit theater worden op zomeravonden nog regelmatig opera’s of dansvoorstellingen opgevoerd.

Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene herbergt een van de voornaamste collecties van de Oud-Griekse kunst, afkomstig van archeologische vondsten in heel Griekenland. Het meest bijzondere stuk is het bronzen beeld Poseidon van Artemision. De wijk Plaka is de oudste en gezelligste wijk van Athene. Het is een pittoreske buurt vol met restaurants en winkeltjes welke zich bevinden in smalle en steile straatjes. De ambiance met veelal de Akropolis op de achtergrond geeft u het gevoel van het oude Atheense leven.

Achter het grote Griekse regeringsgebouw ligt het groene hart van Athene, Ethnikós Kípos. Dit stadspark is een rustpunt in het drukke Athene. U kunt een mooie wandeling maken in dit park. Het park heeft ook talloze rustplaatsen en herbergt enkele kleine bezienswaardigheden. Dit zijn enkele zuilen, ruïnes en wat borstbeelden van beroemdheden als Dionysios Solomos, Aristoteles Valaoritis en Capodistrias. De prachtige vijvers en fonteinen in dit park geven u een rustgevend gevoel, zodat u even heerlijk tot rust kunt komen van alle stadse drukte. Ten zuiden van dit park vindt u de poort van Hadrianus. Het is een monumentale poort, die in 132 na Christus werd opgericht. Deze prachtige poort scheidt het nieuwe en oude Athene.


Met een huurauto door en rondom Athene

Met een huurauto in Athene rijdt u zo naar alle bezienswaardigheden toe. Een huurauto geeft u de vrijheid om te doen wat uzelf wil. Naast alle bezienswaardigheden in het centrum van Athene is er ook genoeg te beleven rondom Athene. Net buiten Athene vindt u prachtige stranden waar u eenvoudig naar toe rijdt. Verder kunt u ervoor kiezen om een van de prachtige natuurgebieden in de omgeving van Athene te bezoeken. U kunt er ook voor kiezen om naar de veerboot te rijden om een van de vele eilanden te verkennen. Of gaat u nog een stuk verder en maakt u een roadtrip naar Thessaloniki. Autoverhuur in Athene geeft u de mogelijkheid om te gaan en staan waar uzelf wilt.