Auto huren Gent

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+10 € huurauto korting*

*Nadat de boeking is afgerond, ontvangt u een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking (6 maanden geldig, minimale bestelwaarde 100 €)

Vanaf € 20 per dag
Kleine auto

Goedkope voorbeeldprijs Kleine auto

bij een huurperiode van 7 dagen.

Voorbeeld gisteren gevonden. Kiest u een andere huurlengte, dan kan de prijs afwijken van het voorbeeld.

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze servicelijn.

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Autoverhuur in Gent - Goedkoopste aanbiedingen

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 20 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 06 apr. 2020 04:45 uur.

Dit aanbod is gevonden op 06 apr. 2020 04:45 uur.

Compacte klasse

Compacte klasse

Vanaf € 21 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 06 apr. 2020 04:45 uur.

Dit aanbod is gevonden op 06 apr. 2020 04:45 uur.

Middenklasse

Middenklasse

Vanaf € 26 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 06 apr. 2020 04:45 uur.

Dit aanbod is gevonden op 06 apr. 2020 04:45 uur.

Hogere klasse

Hogere klasse

Vanaf € 40 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 06 apr. 2020 04:45 uur.

Dit aanbod is gevonden op 06 apr. 2020 04:45 uur.

Beoordeling autoverhuur in Gent

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Gent:

4.5 tot 5 (780 beoordelingen)

(4.8 tot 5 )
Kan met al mijn vragen terecht bij een uitstekende service
Huurauto beoordeling van Denise K.- 17 jul. 2015 04:39
(4.8 tot 5 )
Geen zin om het hele land met de trein door te gaan dus maar een auto gehuurd met Happycar, geen moment spijt gehad.
Huurauto beoordeling van Geert K.- 17 jul. 2015 06:45
(4.2 tot 5 )
Wij hadden een auto vor het weekend gehuurd. Snel geboekt, auto afgehaald en vertrokken. Volgende keer weer.
Huurauto beoordeling van Florence K.- 17 jul. 2015 23:41
 De beoordelingen worden geplaatst door onze klanten aan het einde van de huurperiode

Autoverhuur in Gent

De stad Gent is zeer populair onder de Nederlandse toeristen als bestemming voor een dag of enkele dagen. Het is één van de leukste steden om te bezoeken in België. Vergeleken met Antwerpen is Gent minder stads en vergeleken met Brugge is het minder een openluchtmuseum. De stad beschikt toch over vele cultuurhistorische gebouwen en musea.

Vanaf het vliegveld van Brussel is de stad goed te bereiken; dit is met uw huurauto van HAPPYCAR natuurlijk geen probleem. Met een huurauto heeft u de touwtjes in eigen handen, wilt u ergens toch minder tijd doorbrengen? Geen probleem! U kunt op eigen gelegenheid en tempo naar uw bestemmingen rijden.


Ontdek Gent

In deze stad u naar hartenlust musea bezoeken. Een tip is dus ook om een museumpas aan te schaffen, indien u hier interesse in heeft. Deze museumpas kunt u dan gebruiken voor de aangesloten musea. In Gent worden vele markten opgezet. Een voorbeeld hiervan is de vrijdagmarkt, deze bevindt zich op één van de oudste pleinen van de stad, logischerwijs elke vrijdag. Een andere bekende markt is het Grote Vleeshuis. Het werd tot een aantal jaar geleden gebruikt voor de verkoop van groente en fruit. Tegenwoordig wordt het gebruikt als promotiecentrum van de Oost-Vlaamse streekproducten. Voor de clubs en discotheken moet u op de Oude Beestenmarkt zijn. Hier kunt u kiezen uit de vele clubs en kunt u ook kiezen uit de verschillende thema’s die die clubs te bieden hebben. Voor wat jazz moet u zijn bij Hot Club de Grand en het Zuidkwartier. Deze clubs vindt u de Rosse Buurt. De Belforttoren is 95 meter hoog en is de middelste van de Gentse torenrij. Deze toren stamt uit het jaar 1380 en u kunt deze toren beklimmen tegen een entreeprijs van €10. Wanneer u eenmaal bent aangekomen op de top, heeft u een prachtig uitzicht over Gent. Op de punt van de toren staat een draak die over de stad waakt. De toren is sinds 1936 beschermd als monument. De toren hoort samen met de Lakenhal en de Mammelokker tot het Werelderfgoed van de UNESCO sinds 1999.


Auto huren in Gent

De Mammelokker was een verblijf voor stadsgevangenen. De naam verwijst naar de legende van van de Romeinse liefdadigheid. Hierin wordt verteld dat een gevangene tot dood is verklaard door middel van uithongering, maar deze gevangene weigerde te sterven. De gevangenen wilde dat zijn dochter een voedster was, die hem elke dag zou bezoeken om hem borstvoeding te geven. Toen dit was ontdekt vonden ze dit een goed en lief gebaar, dat ze de man vrij lieten. Een van de standbeelden beeldt deze legende uit. De Graslei en Korenlei zijn twee straten aan de rivier de Leie. Dit deel behoort ook tot het oudste van de stad. Vroeger had Gent het graanstapelrecht. Het graan werd aangevoerd uit Noord-Frankrijk. Vele toeristen komen naar de rechteroever van de Leie om de langsvarende bootjes te bekijken vanaf de kant. Hier zijn ook vele mogelijkheden voor een hapje en een drankje.

Het Gravensteen is een populaire toeristen attractie in Gent. Het Gravensteen is het enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen. Een groot deel van de burcht is open voor bezoekers. Vroeger bouwden de inwoners hun huizen tegen de burcht aan nadat deze niet meer werd gebruikt. Na een tijdje bleef er bijna niks meer over van de burcht doordat de inwoners delen van de burcht innamen. Aan het einde van de 19e eeuw werd de burcht opgekocht door de gemeente en een restauratie kwam van start. Tegenwoordig is het Gravensteen een gerechts-en wapenmuseum.

De Sint-Niklaaskerk is toegewijd aan Nicolaas van Myra, oftewel Sinterklaas, zoals de Nederlanders hem kennen. Deze in Doornikse blauwe steen opgetrokken kerk is één van de mooiste voorbeelden van de Scheldegotiek. Sint Niklaas was een beschermheilige en deze tekenen komen vaak voor in de beelden die in de kerk staan. Zo wordt de beschermheilige afgebeeld met kinderen en drie bollen goud. Vele legendes gaan over deze beschermheilige en vele zijn afgebeeld in deze kerk.

Zoals u kunt lezen is Gent een prachtige stad waar u heel veel kunt beleven. Met een huurauto van HAPPYCAR doet u dit comfortabel en gemakkelijk.