Auto huren vliegveld Washington Dulles

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+10 € huurauto korting*

*Nadat de boeking is afgerond, ontvangt u een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking (6 maanden geldig, minimale bestelwaarde 100 €)

tot 60% besparen

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze servicelijn.

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Beoordeling autoverhuur in Washington Dulles International Airport

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Washington Dulles International Airport:

4.6 tot 5 (777 beoordelingen)

(4.7 tot 5 )
Een 11 veel beter had het niet gekund
Huurauto beoordeling van Ude S.- 18 jul. 2015 11:26
(4.5 tot 5 )
Goede service, goede auto’s. Vriendelijk en servicegericht personeel. HAPPYCAR bedankt voor alles!
Huurauto beoordeling van Daniel de W.- 20 jul. 2015 02:03
(4.4 tot 5 )
Lekker genoten van onze roadtrip dankzij een auto via HappyCar
Huurauto beoordeling van Emy W.- 24 jul. 2015 02:52
 De beoordelingen worden geplaatst door onze klanten aan het einde van de huurperiode

Autoverhuur in Washington Dulles Airport

Met zijn groene boulevards en een keur aan monumenten en talloze musea die behoren tot de beste van de wereld is Washington D.C. de politieke en culturele hoofdstad van de Verenigde Staten en misschien wel de wereld. Maar er is meer in deze stad dan marmer kolossen en politici. Washington DC heeft een kloppend sociaal hart (compleet met een aantal van de beste clubs op de oostkust), schilderachtige kleine voorsteden en groene stadsparken met diverse flora en fauna. Door zijn uitgestrektheid is Washington de plaats om met de auto te bezoeken. Het is dan ook verstandig om een auto te huren. Een huurauto vanaf Washington Dulles Airport zorgt ervoor dat u met gemak de hele stad kunt bezoeken.

 

Een kleine introductie tot Washington

Voor de meeste is het de overvloed aan monumenten die de stad interessant maakt voor toeristen. Of het nu de iconische Lincoln Memorial op wiens trappen Martin Luther King zijn 'I have a dream' speech hield of het overheersende Washington Monument. Aan cultuur is ontbreekt er niets in Washington.

Washington is opgericht in 1790 als een 'neutrale' stad, op het breukvlak van de toen fel-betwiste scheidslijn tussen noord en zuid. Washington DC heeft elementen van beide. Vanuit het noorden, vindt u de patriciërshuizen  en ijzige winters, terwijl het zuiden de verzengende zomers brengt.

Washington is een stad met bruisende voorsteden, waar veel van de nachtelijke actie gebeurt. Downtown DC, de thuisbasis van het Capitool, het Witte Huis en het Smithsonian, kent niet de drukte van New York en het komt pas echt tot leven komen wanneer de Senaat in zitting is.

 

Bezienswaardigheden in Washington D.C.

Er zijn diverse bezienswaardigheden te bekijken met een huurauto vanaf Washington Dulles Airport. Hieronder een paar voorbeelden:

Het Jefferson Memorial: één van de mooiste Washington gedenktekens is het Jefferson Memorial. Dit is een standbeeld van ongeveer 6 meter hoog. Jefferson was de derde Amerikaanse president. Thomas Jefferson zit in een elegante neo-klassieke koepel ontworpen door John Russell Pope. Het is omringd door passages uit de Verklaring van Onafhankelijkheid.  De sculptuur kijkt uit over de rivier de Potomac richting het Witte Huis.

Standbeeld van Abraham Lincoln: het imposante 6 meter hoge marmeren standbeeld van Abraham Lincoln, de 16e president van de Verenigde Staten, staart van het Lincoln Memorial over de Reflecting Pool aan het Washington Monument. De stijl van het monument is dat van een Griekse tempel met 36 Dorische zuilen. Op de binnenmuren zijn inscripties uit de Gettysburg Address en Lincoln's tweede inaugurele toespraak. Als symbool van vrijheid en raciale harmonie is het Lincoln Memorial de plek van de ‘I have a Dream’ toespraak van Martin Luther King in augustus 1963.

Het Capitool: onder een 55 meter hoge witte koepel van het Capitool, zijn de senatoren en leden van het Huis van Afgevaardigden tot zeven dagen per week te vinden. De wit geschilderde koepel is zichtbaar vanuit alle delen van de stad en wordt aangevoerd door het standbeeld van vrijheid. Verschillende gebieden van het gebouw zijn open voor het publiek, met inbegrip van Statuary Hall, de Rotunda en de Crypte (de beoogde begraafplaats van George Washington en zijn vrouw).

Eten en drinken in Washington: met een huurauto is het mogelijk om met de auto op zoek te gaan naar een goed restaurant. Er is niet een specifieke keuken te vinden, maar tientallen. Door de verschillende bevolkingsgroepen kunt u altijd iets naar wens eten. Washington heeft zowat elk type van restaurant denkbaar. Er wordt gezegd dat het beste Ethiopische eten in het land beschikbaar is in de wijk Adams Morgan, terwijl het centrum van Washington de Indiase keuken biedt. Verwacht alles van Aziatisch tot Mexicaans, evenals lokale specialiteiten zoals blauwe crab cakes.

 

Autohuur Washington Dulles Airport

Bij de verhuurstations op Washington Dulles Airport kunt u terecht voor een huurauto. Diverse aanbieders zoals Avis, AutoEurope, AutoEscape en Hertz verhuren hier auto's. Dankzij HAPPYCAR kunt u geheel naar wens en voor uw vakantie al een auto boeken. Hierdoor staat er een auto naar wens voor u klaar.
U kunt er natuurlijk voor kiezen om na Washington nog meer steden aan de oostkust van de Verenigde Staten te bezoeken, zoals het nabij gelegen Baltimore of het bruisende New York.