• Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
Bespaar tot wel 60%

Washington DC Dulles International Airport autoverhuur vergelijking

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Huurauto prijsvergelijking
  • Meer dan 140.000 autohuur locaties wereldwijd
  • Meer dan 470.312 HAPPY klanten
  • Gratis annuleren - Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
Wereldwijde kortingsactie!
Profiteer van kortingen tot wel 20% bij verschillende verhuurbedrijven - Geldig t/m 4 juni 2024
Wij vergelijken de volgende verhuurders en nog veel meer voor u

Dit is hoe HAPPYCAR werkt

Wij vinden en vergelijken de beste deals

Wij bieden huurauto's aan op meer dan 40.000 locaties
Boek een huurauto met een goede verzekering online in plaats van te veel te betalen ter plaatse.
Bespaar tot 60%. Gratis annuleren tot 48 uur voor het ophalen

Washington DC Dulles International Airport bezienswaardigheden en reistips

Met zijn groene boulevards en een keur aan monumenten en talloze musea die behoren tot de beste van de wereld is Washington D.C. de politieke en culturele hoofdstad van de Verenigde Staten en misschien wel de wereld. Maar er is meer in deze stad dan marmer kolossen en politici. Washington DC heeft een kloppend sociaal hart (compleet met een aantal van de beste clubs op de oostkust), schilderachtige kleine voorsteden en groene stadsparken met diverse flora en fauna. Door zijn uitgestrektheid is Washington de plaats om met de auto te bezoeken. Het is dan ook verstandig om een auto te huren. Een huurauto vanaf Washington Dulles Airport zorgt ervoor dat u met gemak de hele stad kunt bezoeken.

Een kleine introductie tot Washington

Voor de meeste is het de overvloed aan monumenten die de stad interessant maakt voor toeristen. Of het nu de iconische Lincoln Memorial op wiens trappen Martin Luther King zijn 'I have a dream' speech hield of het overheersende Washington Monument. Aan cultuur is ontbreekt er niets in Washington.

Washington is opgericht in 1790 als een 'neutrale' stad, op het breukvlak van de toen fel-betwiste scheidslijn tussen noord en zuid. Washington DC heeft elementen van beide. Vanuit het noorden, vindt u de patriciërshuizen  en ijzige winters, terwijl het zuiden de verzengende zomers brengt.

Washington is een stad met bruisende voorsteden, waar veel van de nachtelijke actie gebeurt. Downtown DC, de thuisbasis van het Capitool, het Witte Huis en het Smithsonian, kent niet de drukte van New York en het komt pas echt tot leven komen wanneer de Senaat in zitting is.

Bezienswaardigheden in Washington D.C.

Er zijn diverse bezienswaardigheden te bekijken met een huurauto vanaf Washington Dulles Airport. Hieronder een paar voorbeelden:

Het Jefferson Memorial: één van de mooiste Washington gedenktekens is het Jefferson Memorial. Dit is een standbeeld van ongeveer 6 meter hoog. Jefferson was de derde Amerikaanse president. Thomas Jefferson zit in een elegante neo-klassieke koepel ontworpen door John Russell Pope. Het is omringd door passages uit de Verklaring van Onafhankelijkheid.  De sculptuur kijkt uit over de rivier de Potomac richting het Witte Huis.

Standbeeld van Abraham Lincoln: het imposante 6 meter hoge marmeren standbeeld van Abraham Lincoln, de 16e president van de Verenigde Staten, staart van het Lincoln Memorial over de Reflecting Pool aan het Washington Monument. De stijl van het monument is dat van een Griekse tempel met 36 Dorische zuilen. Op de binnenmuren zijn inscripties uit de Gettysburg Address en Lincoln's tweede inaugurele toespraak. Als symbool van vrijheid en raciale harmonie is het Lincoln Memorial de plek van de ‘I have a Dream’ toespraak van Martin Luther King in augustus 1963.

Het Capitool: onder een 55 meter hoge witte koepel van het Capitool, zijn de senatoren en leden van het Huis van Afgevaardigden tot zeven dagen per week te vinden. De wit geschilderde koepel is zichtbaar vanuit alle delen van de stad en wordt aangevoerd door het standbeeld van vrijheid. Verschillende gebieden van het gebouw zijn open voor het publiek, met inbegrip van Statuary Hall, de Rotunda en de Crypte (de beoogde begraafplaats van George Washington en zijn vrouw).

Eten en drinken in Washington: met een huurauto is het mogelijk om met de auto op zoek te gaan naar een goed restaurant. Er is niet een specifieke keuken te vinden, maar tientallen. Door de verschillende bevolkingsgroepen kunt u altijd iets naar wens eten. Washington heeft zowat elk type van restaurant denkbaar. Er wordt gezegd dat het beste Ethiopische eten in het land beschikbaar is in de wijk Adams Morgan, terwijl het centrum van Washington de Indiase keuken biedt. Verwacht alles van Aziatisch tot Mexicaans, evenals lokale specialiteiten zoals blauwe crab cakes.

Autohuur Washington Dulles Airport

Bij de verhuurstations op Washington Dulles Airport kunt u terecht voor een huurauto. Diverse aanbieders zoals Avis, Alamo, Thrifty en Hertz verhuren hier auto's. Dankzij HAPPYCAR kunt u geheel naar wens en voor uw vakantie al een auto boeken. Hierdoor staat er een auto naar wens voor u klaar.
U kunt er natuurlijk voor kiezen om na Washington nog meer steden aan de oostkust van de Verenigde Staten te bezoeken, zoals het nabij gelegen Baltimore of het bruisende New York.

  1. Home
  2. Autohuur Noord-Amerika
  3. Autohuur Verenigde Staten
  4. Washington DC Dulles International Airport