• Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
Bespaar tot wel 60%

Santiago de Compostela Airport autoverhuur vergelijking

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Huurauto prijsvergelijking
  • Meer dan 140.000 autohuur locaties wereldwijd
  • Meer dan 470.312 HAPPY klanten
  • Gratis annuleren - Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
Wij vergelijken de volgende verhuurders en nog veel meer voor u

Dit is hoe HAPPYCAR werkt

Wij vinden en vergelijken de beste deals

Wij bieden huurauto's aan op meer dan 40.000 locaties
Boek een huurauto met een goede verzekering online in plaats van te veel te betalen ter plaatse.
Bespaar tot 60%. Gratis annuleren tot 48 uur voor het ophalen

Santiago de Compostela Airport bezienswaardigheden en reistips

Santiago de Compostela is een schitterende stad vol historie. Door de grote aantallen studenten die er wonen, is de stad altijd actief en levendig gebleven. Santiago is een afgeleide van Sint Jakobus, deze apostel van Jezus is volgens de legende begraven in deze Spaanse stad. Santiago de Compostella is hierdoor één van de belangrijkste Christelijke bedevaartsoorden. Vele pelgrims uit heel Europa ondernemen een voettocht naar deze Spaanse stad, net ten noorden van Portugal.

Maar naast deze belangrijke religieuze aard heeft de stad nog veel meer te bieden. De stad is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ook de omgeving is prachtig en nodigt de bezoeker uit om op verkenning te gaan. Met HAPPYCAR kunt u de ideale auto vinden om deze stad en de omgeving te gaan ontdekken. HAPPYCAR levert als onafhankelijke prijsvergelijker een compleet overzicht. Hierdoor vindt u altijd, tegen de laagste prijs, de beste huurauto bij Santiago de Compostela Airport. HAPPYCAR vergelijkt voor een huurauto van Santiago de Compostela Airport onder andere het aanbod van partners als Budget, Dollar Rent a Car en Thrifty.

De naam van de stad

Officieel heet de stad simpelweg Santiago, maar er zijn meerdere steden die deze naam dragen, waardoor de naam een aanvulling kreeg. Er is discussie waar de toevoeging Compostela vandaan komt. Velen zeggen dat dit afstamd van Campus Stellae, wat sterrenveld betekent. Het gebeente van Jakobus zou namelijk door een ster naar Santiago begeleid zijn. Een andere verklaring is dat Compostela is afgeleid van het Latijnse Composita Tella, wat begraafplaats betekent. Bij archeologische opgravingen is in de vorige eeuw bij de stad een Romeinse necropool gevonden, wat deze verklaring voor de naam geloofwaardig maakt. 

Met een huurauto Santiago de Compostela ontdekken

Een auto huren op het vliegveld is een perfecte manier om aan uw reis te beginnen. De autoverhuur van Santiago de Compostela is vlakbij de stad zelf gesitueerd en dat biedt u de mogelijkheid om gelijk vanaf de aankomst op het vliegveld, flexibel uw reis in te delen. 

Een absolute aanrader bij een bezoek aan de stad is het Plaza del Obradoiro, één van de mooiste pleinen van Spanje. Dit grootse plein wordt begrensd door vele leuke straatjes en wordt omringd door vele bezienswaardigheden. De meest opvallende daarvan is de Kathedraal van Santiago, welke wordt gerekend tot de grootste heiligdommen van het Christendom. De grootsheid van deze kathedraal en de berokke façade trekken direct de aandacht en maken deze Kathedraal dé blikvanger van het Plaza del Obradoiro. Binnen deze Kathedraal zouden, onder het indrukwekkende hoogaltaar, de overblijfselen van de apostel Jakobus zijn begraven.

Aan het plein grenst ook het Palacio de Rajoy. Dit voormalige paleis wordt nu gebruikt als gemeentehuis. Op het dak van dit gebouw staat, net als aan de voorkant van de kathedraal, een standbeeld van de apostel Jakobus.

Rondreis door de regio Santiago de Compostela
Ook de wijdere omgeving van Santiago de Compostela is het bezoeken meer dan waard. De omgeving staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en rustieke sfeer. De vele typische Spaanse dorpjes in de omgeving dragen het karakteristieke Spaanse leven nog altijd uit. Geniet hier van de uitstekende Spaanse keuken, de heerlijke wijn en laat u betoveren door het glooiende landschap.

Ook ligt Santiago de Compostela Airport op bescheiden afstand van de Atlantische kust. En het bezoeken hiervan is een absolute aanrader. De rotsachtige kust wordt veelvoudig onderbroken door prachtige baaitjes. En het rondrijden hier is een avontuurlijke onderneming. Ook ligt Portugal, met prachtige steden als Braga en Porto binnen handbereik net als de Spaanse hoofdstad, Madrid.

Ten noorden van Santiago de Compostela ligt het havenstadje A Coruña. Dit stadje heeft een indrukwekkende, rustieke haven met prachtige architectuur. Maar ook zijn hier mooie brede stranden te vinden. De omgeving van Santiago de Compostela heeft veel te bieden, hierdoor is het huren van een auto absoluut een aanvulling op uw verblijf. Er is veel te ontdekken en wanneer de zonnebloemen in bloei staan, is het nog mooier om hier rond te rijden.