Auto huren vliegveld Thessaloniki

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+10 € huurauto korting*

*Nadat de boeking is afgerond, ontvangt u een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking (6 maanden geldig, minimale bestelwaarde 100 €)

Vanaf € 4 per dag
Kleine auto

Goedkope voorbeeldprijs Kleine auto

bij een huurperiode van 7 dagen.

Voorbeeld gisteren gevonden. Kiest u een andere huurlengte, dan kan de prijs afwijken van het voorbeeld.

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze servicelijn.

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Autoverhuur in Thessaloniki Airport - Goedkoopste aanbiedingen

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 4 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 28 mrt. 2020 03:09 uur.

Dit aanbod is gevonden op 28 mrt. 2020 03:09 uur.

Compacte klasse

Compacte klasse

Vanaf € 4 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 28 mrt. 2020 03:09 uur.

Dit aanbod is gevonden op 28 mrt. 2020 03:09 uur.

Middenklasse

Middenklasse

Vanaf € 5 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 28 mrt. 2020 03:09 uur.

Dit aanbod is gevonden op 28 mrt. 2020 03:09 uur.

Hogere klasse

Hogere klasse

Vanaf € 15 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 28 mrt. 2020 03:09 uur.

Dit aanbod is gevonden op 28 mrt. 2020 03:09 uur.

Beoordeling autoverhuur in Thessaloniki Airport

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Thessaloniki Airport:

4.3 tot 5 (764 beoordelingen)

(4 tot 5 )
Uitstekende website en een uitmuntende service. Volgende keer boek ik weer bij Happycar!
Huurauto beoordeling van Kim W.- 21 jul. 2015 16:51
(5 tot 5 )
Alles vlekkeloos verlopen, top!
Huurauto beoordeling van Kelly F.- 21 jul. 2015 08:38
(4.3 tot 5 )
Happycar heeft mijn wens doen uitkomen om een keer een echte sportwagen te rijden
Huurauto beoordeling van Jonas van de B.- 21 jul. 2015 23:04
 De beoordelingen worden geplaatst door onze klanten aan het einde van de huurperiode

Autoverhuur in Thessaloniki Airport

Thessaloniki heeft veel te bieden voor toeristen. De jonge bevolking heeft gemakkelijk toegang tot het nachtleven dat grotendeels gevestigd is rond de binnenstad en de campus van de Aristoteles Universiteit. Overdag kunt u ool een tal van historische bezienswaardigheden ontdekken. U kunt bijvoorbeeld gaan naar de Akropolis en de Witte Toren. Dit zijn blijvende monumenten van het rijke verleden rijken van de stad. Ook kunt u naar binnen gaan in he tmuseum van Byzantijnse Cultuur en het Archeologisch Museu. Hier kunt u uren ronddwalen en kennis maken met de geschiedenis van Griekenland. Ook zijn er een tal van dagtochten naar de omgeving van Mount Olympus of u kunt gaan genieten van de Egeïsche Zee en de zon op de stranden van Halkidiki. Met uw huurauto kunt u het gehele eiland verkennen.

 

De geschiedenis van Thessaloniki

Thessaloniki komt aan haar naam dankzij een vrouw die haar naam had uitgeroepen om een militaire overwinning te vieren, namelijk die van haar vader, Filips II, over een stam in Thessalië met de hulp van Thessalische ruiters. Deze koninklijke dochter groeide op om te trouwen met de Macedonische Kassandros. Nadat hij de naam van de stad voor haar in 316 voor Christus veranderde, zou de naam van Thessaloniki voor eeuwig op de kaart blijven.

In 168 voor Christus, veroverden de Romeinen Macedonië, waardoor het een ondergeschikte provincie werd met de hoofdstad in Thessaloniki. Onder Keizer Galerius in het begin van de 4e eeuw na Christus, werd Thessaloniki de oostelijke keizerlijke hoofdstad en werd het de tweede stad van Byzantium, een bloeiend Constantinopel in miniatuur.

 

Bezienswaardigheden in Thessaloniki

Met uw huurauto vanaf de luchthaven kunt u naar verschillende bezienswaardigheden rijden. Een aantal voorbeelden van bezienswaardigheden op Thessaloniki:

Akropolis

Vanaf de Akropolis, met de berg Olympus in zicht, dan voel je de aanwezigheid van grootheid. Dit is de perfecte plek om een blik te werpen over Thessaloniki en de prachtige horizon. Maar het perspectief is slechts de helft van de allure. De tweeduizend jaar oude Akropolis werd oorspronkelijk gebouwd door Cassander, een voormalig koning van Macedonië. Hoewel de oude zee-muren zijn verwoest, heeft dit verhoogde gedeelte allerlei oorlogen overleefd.

Ano Poli

In 1917 was er een grote brand op Thessaloniki dat een groot deel van de stad heeft verwoest. Wonder boven wonder heeft de brand het deel Ano Poli niet verwoest. Hier vindt u no geen historisch deel van de oorspronkelijke stad. Dit gebied is een betoverende wijk van mooie traditionele huizen met rustige steegjes. U kunt hier rustig rond lopen, er zijn hier tal van cafés en restaurants te bezoeken en daarnaast kunt u ook genieten van het uitzicht op de Gold van Thermaikos en de zonsondergang vanaf deze plek.. De uitkijkpunten zijn fantastisch en op een helderer dag kunt u ook Mount Olympus zeer goed zien.

De Witte toren (Lefkos Pyrghos)

Wat de Piazza is voor Rome en de scheve toren is voor Pisa, dat is de Witte Toren voor Thessaloniki. Deze toren is gebouwd door de Ottomanen na 1430, deze voormalige gevangenis en fort is nu een tak van het Museum van de Byzantijnse Cultuur. De tentoonstelling is niet voorzien van airconditioning, toiletten voor de bezoekers, een cafetaria en een garderobe. Bovendien, er is geen lift voor reizigers met handicap tegemoet. Door warmte beperkingen mogen slechts 70 mensen in de toren.

Lokale keuken in Thessaloniki

U krijgt de kans om kennis te maken met de geschiedneis van de keuken van Griekenland. U kunt genieten van de heerlijke lokale gerechten en gaan lopen door de oudste voedselmarkten van Europa.

Autoverhuur Thessaloniki Airport

Wanneer u een huurauto wilt boeken kunt u dit het beste van te voren online doen. Als u dan aankomt op de luchthaven bent u zeker van een huurauto. U kunt dit van te voren regelen via HAPPYCAR. Wij vergelijken de prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven en vinden zo voor u de beste auto tegen de laagste prijs. Wanneer u aankomt op de luchthaven kunt u uw auto gelijk ophalen en eenvoudig uw reis vervolgen.