Auto huren Ankara

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+ €10 huurauto korting*

U ontvangt een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking

Vanaf € 12 per dag
Compacte klasse

Goedkope voorbeeldprijs Compacte klasse

bij een huurperiode van 7 dagen.

Voorbeeld gisteren gevonden. Kiest u een andere huurlengte, dan kan de prijs afwijken van het voorbeeld.

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze servicelijn.

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Autoverhuur in Ankara - Goedkoopste aanbiedingen

Compacte klasse

Compacte klasse

Vanaf € 12 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 06 nov. 2019 03:50 uur.

Dit aanbod is gevonden op 06 nov. 2019 03:50 uur.

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 12 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 06 nov. 2019 03:50 uur.

Dit aanbod is gevonden op 06 nov. 2019 03:50 uur.

Middenklasse

Middenklasse

Vanaf € 16 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 06 nov. 2019 03:50 uur.

Dit aanbod is gevonden op 06 nov. 2019 03:50 uur.

Hogere klasse

Hogere klasse

Vanaf € 18 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 06 nov. 2019 03:50 uur.

Dit aanbod is gevonden op 06 nov. 2019 03:50 uur.

Beoordeling autoverhuur in Ankara

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Ankara:

4.8 tot 5 (774 beoordelingen)

(4.6 tot 5 )
Een prachtige vakantie gehad met een huurauto van happycar. Bij aankomst bij het autoverhuurbedrijf stond onze auto al klaar en waren we in een mum van tijd onderweg.
Huurauto beoordeling van Lilian R.- 18 jul. 2015 05:47
(4 tot 5 )
Als wij weer een auto huren, doen wij dit zeker via happy car
Huurauto beoordeling van Petrus F.- 19 jul. 2015 00:37
(5 tot 5 )
Goede auto voor de juiste prijs. Volgende keer boek ik weer via happycar.nl
Huurauto beoordeling van Ilse A.- 21 jul. 2015 07:03
 De beoordelingen worden geplaatst door onze klanten aan het einde van de huurperiode

Autoverhuur in Ankara

Met een huurauto door Ankara – ontdekt u deze prachtige stad met al zijn pracht en praal op een leuke en makkelijke manier. Ankara, de hoofdstad van Turkije, is een verleidelijke keuze voor een onvergetelijke vakantie. Zelfs een korte vakantie of bezoek zou al worden gevuld door kostbare momenten en emoties, dankzij de indrukwekkende historische achtergrond van de tweede grootste stad van Turkije. De ontzagwekkende charme van het Oosten wordt prachtig aangevuld door een breed scala aan historische en culturele bezienswaardigheden, met name in de oude binnenstad. De beste manier om deze stad te leren kennen is met een huurauto.


Bezienswaardigheden in Ankara

In 1953 werd een enorm gedenkteken gebouwd in de buurt van het stadscentrum van Ankara, namelijk de Anitkabir. Het Anitkabir is de Turkse naam voor het mausoleum. Het mausoleum is meer dan 17 meter hoog en heeft een mooie rechthoekige vorm, die tal van symmetrische arcades kenmerkt. Deze indrukwekkende zuilen omarmen een mozaieke binnenplaats, terwijl de hele compositie is voorzien van een unieke architectonische stijl. De belangrijkste materialen zijn marmer en travertijn. Dit indrukwekkende monument werd gebouwd ter ere van Atatürk, de stichter van Turkije. Op 10 november 1953, 15 jaar na zijn dood, werd Atatürk bijgezet in het toen net afgemaakte mausoleum. Naar het mausoleum is ook één van de luchthavens van Turkije vernoemd. Na een bezoek aan het maosoleum kunt u met uw huurauto in Ankara naar de wijk Ulus. Hier vindt u de tempel van Augustus in het hart van het oude Ankara. Deze oude Romeinse tempel werd ongeveer 20 voor christus gebouwd en is sinds die tijd erg goed bewaard gebleven. Zo kunt u nog steeds goed de oude constructie en architectuur zien. In de buurt van deze oude tempel vindt u ook nog de overblijfselen van een Romeins badhuis en de zuil van keizer Julianus.

Na uw bezoek aan het oude Romeinse gedeelte van Ankara kunt u met uw huurauto naar het Museum van de Anatolische beschaving rijden. Hier vindt u allemaal overblijfselen uit het oude Anatolië. Zo ziet u een tentoonstelling over de steentijd, de bronstijd, de periode van de Hettieten, Fyrgische rijk en ten slot nog objecten uit de Urartische periode. De voorwerpen zijn chronologisch tentoongesteld en bevatten onder andere oude voorwerpen als stenen werktuigen, bronzen beeldjes, beelden, potten, vazen, kettingen, armbanden en juwelen. Verder vindt u hier nog het graf van de legendarische koning Midas, ook wel bekend als de koning van goud.

Een ander hoogtepunt in Ankara en gemakkelijk te bereiken met per huurauto is de Kocatepe moskee. De vier dunne, maar lange minaretten van de moskee zijn bijna 90 meter hoog, terwijl de hoogste koepel bijna 50 meter hoog is. Deze wit-grijze moskee werd aan het eind van de 20e eeuw gebouwd en is met zijn enorme afmetingen de grootste moskee van Ankara. Door de omvang en de ligging is de moskee vanuit de hele stad te zien. Vandaag de dag wordt de moskee nog steeds gebruikt, maar het is wel mogelijk om de moskee als toerist te bezoeken!


Autoverhuur Ankara

Met een huurauto kunt u de hierboven genoemde wijken en bezienswaardigheden eenvoudig bezoeken. Naast dat Ankara een prachtige stad is kent het ook een prachtige omgeving. Rijdt u bijvoorbeeld naar het Tuz Gölü meer ten zuiden van Ankara. Hier vindt u een uitgestrekt natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen of even lekker bij kunt komen van de stadse drukte. Naast de prachtige omgeving is het ook mogelijk om een boottocht te nemen over dit enorme meer. En wat dacht u van Istanbul? Ook een prachtige stad in het noordwesten van het land. Ook aan de andere kant van Turkije, in het zuiden, ligt zo’n mooie stad die zeker een bezoekje waard is. Dit is Antalya. De stad staat bekend als de grootste badplaats van Turkije en is dus heerlijk om uit te rusten.

Voor welke reden u ook maar een huurauto nodig heeft in Ankara of Turkije, met een huurauto van HAPPYCAR maakt u het uzelf gemakkelijk. U geeft uzelf de mogelijkheid om te gaan en staan waar uzelf wilt.