• Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
Bespaar tot wel 60%

Ancona Airport autoverhuur vergelijking

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Huurauto prijsvergelijking
  • Meer dan 140.000 autohuur locaties wereldwijd
  • Meer dan 470.312 HAPPY klanten
  • Gratis annuleren - Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
Wereldwijde kortingsactie!
Profiteer van kortingen tot wel 20% bij verschillende verhuurbedrijven - Geldig t/m 4 juni 2024
Wij vergelijken de volgende verhuurders en nog veel meer voor u

Dit is hoe HAPPYCAR werkt

Wij vinden en vergelijken de beste deals

Wij bieden huurauto's aan op meer dan 40.000 locaties
Boek een huurauto met een goede verzekering online in plaats van te veel te betalen ter plaatse.
Bespaar tot 60%. Gratis annuleren tot 48 uur voor het ophalen

Ancona Airport bezienswaardigheden en reistips

Wilt u op vakantie, maar weer u niet waarnaartoe? Wanneer u van zon, zee, strand, bezienswaardigheden en historie houdt, dan is Ancona, gelegen in Noordoost-Italië is iets voor u! Ancona heeft een historisch centrum, waar veel gezelligheid is te vinden in de vorm van winkels, restaurants en bars. Daarnaast is het mooie uitzicht vanaf de dom een niet te missen ervaring! U kunt na aankomst op de luchthaven ter plekke een auto reserveren, maar dit is niet de voordeligste optie. Er wordt aangeraden om van te voren een auto te boeken via het internet, zo bent u er zeker van dat er een auto voor u beschikbaar is. Via HAPPYCAR vindt u de beste deals van bekende autoverhuurmaatschappijen op een rijtje, zoals Hertz, Europcar en Sicily by Car. U kunt er zelf voor kiezen welke auto bij u past en deze zal klaar staan wanneer u aankomt op de luchthaven van Ancona. Hierdoor kunt u uw reis eenvoudig vervolgen.

Ontdek Ancona

Ancona was al bewoond sinds het Bronzen Tijdperk. De Griekse kolonisten uit Syracuse stichtten de belangrijke nederzetting in 387 voor Christus. Ze noemden deze nederzetting Ankon, wat elleboog in het Grieks betekent. Met de Romeinen vochten ze tegen de Galliërs, waardoor de stad veranderde in een Romeinse kolonie en een belangrijke militaire functie kreeg onder keizer Trajanus. Na de val van het Romeinse Rijk, werd de stad door verschillende volken aangevallen, waarvan de Saracenen een daadwerkelijke bedreiging vormden. Tijdens Paus Clemens VII kwam de stad definitief onder de heerschappij van de kerk. Tegenwoordig fungeert Ancona als een belangrijke veerhaven voor de verbindingen naar Kroatië, Griekenland en Albanië.

Ancona ligt bij de hellingen van twee uiterste einden van het voorgebergte van de Monte Conero, de Monte Astagnose & de Monte Guasco, waar de 90 meter hoge San Ciriaco staat. Deze kathedraal is gewijd aan Cyriacus van Jeruzalem en is gebouwd op de plaats waar een tempel van Venus stond. Het domplein, de Duomo di San Ciriaco, heeft een geweldige panoramische ligging, met vanaf de San Ciriaco een geweldig uitzicht!

In het hart van het historisch centrum ligt het plein, Piazza del Papa. Hier staat een standbeeld van paus Clemens XII, die verantwoordelijk was voor de renovatie van de haven in de 18de eeuw. Aan dit plein ligt ook de Chiesa di San Domenico, de Torre Civica en het Palazzo del Governo. Ook Ancona heeft haar mythes en legenden. De Fontana delle Tredici Cannelle vertelt de legende, dat degene die het water uit deze fontein drinkt, zijn terugkeer naar de stad zeker stellen. Het stadje zelf kent een historie, doordat het tijdens de Tweede Wereldoorlog door bombardementen grotendeels is verwoest. Nu is Ancona vooral bekend als inschepingshaven voor Griekenland. Ancona heeft een warm zeeklimaat. De temperatuur wisselt van boven de 22°C in de warmste maand naar tussen de -3 °C en 18 °C in de koudste maand.

Met een huurauto Ancona ontdekken

Makkelijk van A naar B reizen, wonderbaarlijke plekken ontdekken en bagage mee kunnen nemen. Flexibel, gemakkelijk en onafhankelijk zijn in Ancona met behulp van autoverhuur. Uit een onderzoek van Budget is gebleken dat 49% van de Nederlanders regelmatig een auto huurt voor de vakantie. 'Gaan en staan waar we willen' is de voornaamste reden om een auto te huren. De stad Ancona en omgeving ontdekken op uw eigen tempo kan met een huurauto vanaf de luchthaven.

Rondreis door de regio Ancona

De omgeving van Ancona is zeker waard om te verkennen. Met een huurauto kunt u er er ook voor kiezen om San Marino, of de badplaats Rimini te bereiken. Ook rijdt u zo naar de historische stad Perugia toe, waar u ook vele bezienswaardigheden ziet.

Wanneer u de stad wilt verkennen is het gebruik van een auto gemakkelijk. Rijdt u vanaf de San Ciriaco, die net buiten het centrum ligt naar de haven, waar de 14 meter hoge triomfboog van Trajanus staat. U kunt ook rijden naar Conero. Dit is een gebergte van 572 meter en tevens de enige berg aan dit gedeelte van de Adriatische kust. Andere populaire plaatsen zijn de badplaatsen Numana en Sirolo. Er is zelfs een belangrijke bedevaartsoord, Loreto. Met een huurauto vanaf de luchthaven kunt u gaan en staan waar uzelf wilt!