• Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
Bespaar tot wel 60%

Marseille Airport autoverhuur vergelijking

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Huurauto prijsvergelijking
  • Meer dan 140.000 autohuur locaties wereldwijd
  • Meer dan 470.312 HAPPY klanten
  • Gratis annuleren - Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
Wij vergelijken de volgende verhuurders en nog veel meer voor u

Dit is hoe HAPPYCAR werkt

Wij vinden en vergelijken de beste deals

Wij bieden huurauto's aan op meer dan 40.000 locaties
Boek een huurauto met een goede verzekering online in plaats van te veel te betalen ter plaatse.
Bespaar tot 60%. Gratis annuleren tot 48 uur voor het ophalen

Marseille Airport bezienswaardigheden en reistips

Bent u van plan om binnenkort naar Marseille te gaan? En gaat u met het vliegtuig? Vergeet dan niet dat u uw reis vanaf de luchthaven kunt vervolgen met een huurauto. Wanneer u een huurauto wilt boeken kunt u dit het beste van te voren online doen. Als u dan aankomt op de luchthaven bent u zeker van een huurauto. U kunt dit van te voren regelen via HAPPYCAR. Wij vergelijken de prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven en vinden zo voor u de beste auto tegen de laagste prijs. Wanneer u aankomt op de luchthaven kunt u uw auto gelijk ophalen en eenvoudig uw reis vervolgen.

Marseille, stad met een geschiedenis

De geschiedenis van Marseille gaat meer dan twee millennia terug. In de loop van de geschiedenis werd de oudste stad van Frankrijk, die in 600 vC gesticht werd als Griekse handelsplaats, waar werd geregeerd door Romeinen, Visigoten, Bourgondiërs, Franken en vanaf 1480 de Fransen zelf.

De sporen die zo veel verschillende culturen in de loop der eeuwen achterlieten, zorgden voor een haast onuitputtelijke voorraad bezienswaardigheden. Met een huurauto is het gemakkelijk om de afstanden te overbruggen. U kunt bijvoorbeeld gaan naar de Notre-Dame de la Garde. Deze indrukwekkende negentiende eeuwse neo-Byzantijnse kathedraal is niet alleen een bezienswaardigheid op zich, ook de weg er naar toe biedt u meer dan één schitterend panoramisch overzicht over de stad zelf. Resten van oudere architectuur vindt u in de kathedraal ‘de la major’. Ondanks de Romaans-byzantijnse invloeden in de heropbouw zijn er nog stukjes van het oorspronkelijke twaalfde eeuwse gebouw terug te vinden.

Na deze religieus geïnspireerde bezoeken wordt het tijd voor meer wereldse geschiedenis. Wanneer u weer in uw huurauto stapt kunt u naar de haven rijden. Hier ziet u de´forten Saint-Jean en Saint-Nicolas, die de oude haven bewaken. Het oudste van de twee, fort Saint-Jean, dateert van de twaalfde eeuw terwijl de ontstaansgeschiedenis van het jonkie toch ook al teruggaat tot de zeventiende eeuw. De laatste werd niet zozeer gebouwd om aanvallen van buitenaf te weerstaan, maar eerder om de Marseillanen zelf in bedwang te houden. De haven zelf was altijd al het kloppende hart van de stad en nog steeds is dit dé plaats waar je het authentieke Marseille leert kennen. Wanneer u toch in de haven bent kunt u ook een boottoch gaan maken. Geniet bij het uitvaren van de haven van het zicht op ondermeer, het zeventiende eeuwse stadhuis. Eenmaal op het eiland aangekomen kunt u het kasteel van If bezoeken. Deze is gebouwd door François I en eerst gebruikt als stadsverdediging maar sinds de zeventiende eeuw gebruikt als staatsgevangenis.

Voordat u na een dag vol bezienswaardigheden neerstrijkt in een van de vele visrestaurants die Marseille rijk is, kunt u ook nog een ritje maken door de stad. Onderweg geniet u van vele oude, maar ook recente bezienswaardigheden, ontelbare kloosters, paleizen en kathedralen. Daarnaast zijn er ook nog vele parken en tuinen. Houdt u er van om ’s avonds uit te gaan, dan heeft u vele mogelijkheden. Voor de romantische mensen kunt u een nachtelijke strandwandeling niet aan u voorbij laten gaan.

Ook moet u een bezoek hebben gebracht aan het massief van Calanques. Midden in deze witte rotsachtige vindt u de mooiste zwemplekjes, op natuurlijke wijze gevormd door eeuwen erosie. Ook hier vindt u hier de grot met de oudste bekendste rotstekening wereldwijd. Met uw huurauto kunt u ook een daguitstapje maken naar Nice. Hier vindt u een mooie haven en kunt u genieten van een hapje en een drankje op een van de vele terassen. U kunt met uw huurauto vanaf de luchthaven gaan en staan waar uzelf wilt!