• Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
Bespaar tot wel 60%

China autoverhuur vergelijking

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Huurauto prijsvergelijking
  • Meer dan 140.000 autohuur locaties wereldwijd
  • Meer dan 470.312 HAPPY klanten
  • Gratis annuleren - Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
Wereldwijde kortingsactie!
Profiteer van kortingen tot wel 25% bij verschillende verhuurbedrijven - Geldig t/m 29 februari 2024
Wij vergelijken de volgende verhuurders en nog veel meer voor u

Klimaatkaart China

Jan.
max min -4°
2
Feb.
max min
2
Mrt.
max 14° min
4
Apr.
max 26° min 13°
1
Mei.
max 31° min 18°
4
Jun.
max 34° min 23°
20
Jul.
max 35° min 24°
17
Aug.
max 28° min 24°
21
Sep.
max 33° min 19°
9
Okt.
max 21° min 12°
3
Nov.
max 13° min
3
Dec.
max min -2°
6

Dit is hoe HAPPYCAR werkt

Wij vinden en vergelijken de beste deals

Wij bieden huurauto's aan op meer dan 40.000 locaties
Boek een huurauto met een goede verzekering online in plaats van te veel te betalen ter plaatse.
Bespaar tot 60%. Gratis annuleren tot 48 uur voor het ophalen

China bezienswaardigheden en reistips

China is een schitterend land vol van cultuur en natuur. Om optimaal van uw vakantie te genieten is een huurauto in China de ideale optie. Flexibiliteit is immers van groot belang in zo'n land en wat dacht u van het comfort? Geen trein of bus maar gewoon uw eigen vervoersmiddel. Gelukkig vindt u bij HAPPYCAR alles wat hiervoor nodig is. Bekende huurbedrijven zoals Rental Cars, Avis en Car Del Mar zijn allemaal opgenomen in de prijsvergelijker HAPPYCAR. Hier wordt de auto gevonden om er een onvergetelijke vakantie van te maken. In het onderstaande overzicht geven wij u alvast de leukste bezienswaardigheden en tips voor deze reis!

Ontdek China

China is een schitterend land en is qua inwoners het grootste land ter wereld. Op veel gebieden laat China duidelijk historische sporen achter. Het is bijvoorbeeld de thuishaven van verscheidene uitvindingen die wereldwijd beroemd zijn geworden. Denk hierbij aan de klok, het kompas en natuurlijk papier. Naast deze rijkdommen heeft het ook een speciale cultuur. Eigen gebruiken staan hier centraal en daarom heeft het land ook een andere horoscoop, eetgewoontes en zelfs de kalender is hier niet hetzelfde. Het nieuwe jaar wordt namelijk op een geheel andere datum gevierd. Op het gebied van natuur kent het land veel varianten. Zowel bergen, regenwoud als woestijnvlaktes zijn te bezichtigen. Met een huurauto wordt het in ieder geval mogelijk om van alles wat mee te krijgen. De bekendste bezienswaardigheid is natuurlijk de Chinese muur. Met een lengte van 6200 kilometer is dit lange tijd de bescherming geweest van het keizerrijk. De eerste delen zijn ruim tweehonderd jaar voor Christus gelegd. Het station op de luchthaven van Peking biedt een eenvoudige manier om uw reis te beginnen met een huurauto.

Met een huurauto China ontdekken

Het kan lastig zijn om een startpunt te bepalen voor uw reis vanuit dit enorme land. Om die reden beginnen we met het meest bekende bezienswaardigheid van dit land. Hiervoor gaan we naar de Terracottaleger in Xi'an. Hier is de meest bekende attractie die het land te vinden. De terracottaleger is van keizer Qin Shi en bestaat uit duizenden krijgers, paarden en ruiters met strijdwagens die over drie grote hallen zijn verspreid. Met een geschikte huurauto is het natuurlijk een stuk makkelijker om van plaats tot plaats te reizen. Want naast dit indrukwekkende museum zij er nog verschillende andere attracties. Denk bijvoorbeeld aan het historische dorp Banpo en nog veel meer museums die hier gelegen zijn. Vanuit deze unieke bestemming gaan we door naar Yangshuo. Gelegen in het karstgebergte is dit een van de mooiste gebieden die het land kent. Het is dan ook niet vreemd dat dit een van de meest toeristische gebieden is. Naast fietsen en wandelen kan de omgeving ook met de boot of auto bezichtigd worden. De Li-rivier die hier loopt is ook erg mooi. In ieder geval zal het vanuit uw huurauto een stuk makkelijker worden om deze wonderschone plaatsen te bezoeken.

Rondreis door de regio in China

Met uw huurauto via HAPPYCAR kan de rondreis door China beginnen. We starten daarom in Datong bij het hangende klooster dat de naam Datong draagt. Daarnaast zijn de Yungang grotten ook een erg aantrekkelijke bezienswaardigheid. We gaan hierna door naar het traditionele dorpje Pingyao. Achter de stadsmuur bevindt zich het eeuwenoude centrum vol charme. Wanneer u hier binnen stapt lijkt het net alsof de tijd even stil blijft staan. Versierde huizen, tempels en musea maken het gehele beeld af. In het centrum van de stad is een autovrije zone. Toch is het erg prettig om hierheen te reizen met een eigen auto van HAPPYCAR. Met honderden kleine winkeltjes is het hier uiterst gezellig. Wat overigens open is tot in de late uurtjes. Als laatste mogen we natuurlijk niet de Chinese muur voorbijgaan. Deze leidt vanuit een groot fort ten oosten van Peking tot aan Lop Nur. Meer dan tweeduizend jaar geleden werd de originele muur gebouwd. Het Chinese rijk werd destijds verenigd onder leiding van Qin Shi. De eerste muren werden opgebouwd vanuit klei en leem. Pas later werden stevige bakstenen toegepast zodat het mogelijk werd de uitkijktorens boven op de muur te bouwen. U kunt de muur op verschillende plaatsen bekijken en is met uw huurauto heel eenvoudig. Ervaar het gemak van een eigen auto en ga naar HAPPYCAR.

  1. Home
  2. Autohuur Azië
  3. Autohuur China