Auto huren Sri Lanka

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+10 € huurauto korting*

*Nadat de boeking is afgerond, ontvangt u een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking (6 maanden geldig, minimale bestelwaarde 100 €)

tot 60% besparen

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze servicelijn.

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Beoordeling autoverhuur in Sri Lanka

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Sri Lanka:

4.7 tot 5 (781 beoordelingen)

(4.1 tot 5 )
Cabrio gehuurd vanwege het prachtige weer het was top. Ik zou iedereen HappycaR aanraden.
Huurauto beoordeling van Hans W.- 17 jul. 2015 23:43
(5 tot 5 )
Zeer tevreden over de service
Huurauto beoordeling van Marion de V.- 18 jul. 2015 00:51
(5 tot 5 )
Hoeveel beter will je het nog hebben ?
Huurauto beoordeling van Achmed K.- 19 jul. 2015 01:16
 De beoordelingen worden geplaatst door onze klanten aan het einde van de huurperiode

Autoverhuur in Sri Lanka

Uw huurauto in Sri Lanka

Sri Lanka is een tropische bestemming midden in de Indische Oceaan in de voeten van India. Het land heeft ruim 31 miljoen inwoners. Men spreekt er Singalees, Tamil en Engels. Het eiland zit bomvol van religie,cultuur, geschiedenis en een schitterende natuur. Overal zijn tempels, stoepa’s, heilige beelden en allerlei gebedshuizen te vinden. E is voor elke wil wat te vinden op het eiland. Of je nou een middagje tempels wilt bekijken of een dagje aan het strand, het is allemaal mogelijk. U kunt uw huurauto gewoon op het vliegveld van Colombo Airport en vanuit daar kunt u uw reis beginnen. HAPPYCAR heeft hier meerdere partners zitten en door uw huurauto van tevoren te boeken, bespaart u uzelf veel tijd en moeite als u eenmaal op het vliegveld bent. Daarnaast bent u ook nog eens goedkoper uit bij HAPPYCAR!

Bezienswaardigheden in Sri Lanka

De oude hoofdstad van Sri Lanka is erg geliefd om zijn historische bezienswaardigheden. Op het eiland zijn ruïnes te vinden die dateren uit de 10e eeuw voor Christus. De stad ontvangt vaak pelgrims voor de vele kloosters die in deze stad gevestigd zijn. Tegenwoordig is het hele gebied een openlucht museum en bezoekers kunnen vele historische en religieuze bezienswaardigheden bezoeken. In het noorden van de stad Kandy is het Gouden Tempel van Dambulla te vinden. Hier vindt u ook het grootste gouden Boeddhabeeld ter wereld. Verder zijn er veel grotten gevonden, meer dan 80 om precies te zijn maar de belangrijkste heilige kamers zijn verspreid over 5 grotten. Hier vindt u verschillende beelden, schilderijen en tekeningen over Boeddha, Vishnu en vele andere.

Polonnurawa is een prachtige oude stad en ligt ten zuidoosten van de heilige stad Anaradhapura. Ook hier vindt u verschillende tempels, boeddha beelden, ruïnes en stoepa’s. Het fraaie bouwwerk van Rankot Vihara zal zeker uw aandacht trekken, met zijn grote ronde koepelvormige dak gemaakt van aarde, baksteen en gips. Hierin worden ook heilige relikwieën of lichamelijke resten van de boeddha bewaard.

In het Sigiriya complex kunt u ruïnes vinden van een paleis, tuinen, grachten en terrassen waarvan sommige met een waterpartij. Vanaf de 5e eeuw voor Christus diende het gebouw als klooster. Het paleis heeft een ligging op ene rots en heeft hiermee een prachtig uitzicht en een mystieke uitstraling. Sri Lanka heeft veel bos en vele reservaten. Een van die reservaten is het woud reservaat Sinharaja. Hier zijn vele zoogdieren te vinden zoals enkele olifanten en luipaarden. Echter, doordat het reservaat zo dicht bebost is zijn er meer reptielen, vogels,amfibieën en vlinders te vinden. In het reservaat zijn twee dorpen te vinden. De inwoners leven erg primitief en leven in huisjes gemaakt van leem, bladeren en takken.

De stad Kandy ligt centraal in het midden van Sri Lanka. De stad wordt omgeven door de heuvels van de Kandy plateau. Kandy wordt gezien als een van de mooiste steden van het land. De Sri Dalada Maligawa is een echte must see in deze stad. Deze tempel van de Tand is in de boeddhistische cultuur een zeer voorname heilige plaats. Ook vindt u hier het koninklijk paleis , de Lankatilaka Tempel, de Gadaladeniya Tempel en een schitterende en overweldigende Koninklijke botanische tuin, Peradeniya. Deze enorme tuin is fenomenaal. De tuin wordt uitstekend onderhouden en heeft diverse vegetatie. U kunt hier meer dan 10 duizend planten vinden.

U kunt uw bezoek aan Sri Lanka natuurlijk ook combineren met een reis door India. Bezoek de hoofdstad New Delhi. Maar vergeet ook de grootste stad van het land, Mumbai (bij sommigen beter bekend als Bombai). Deze stad heeft een leidende rol als technologisch centrum en is het Indiase centrum van de entertainment-industrie. Daarom kreeg de stad de bijnaam Bollywood, wat natuurlijk afgeleid is van het in de VS gelegen Hollywood.

Zoals u hierboven kunt lezen is Sri Lanka echt een must. Daarnaast kunt u uw bezoek aan dit eiland perfect combineren met een reis door India. Wat is er dan fijner dan uw eigen huurauto bij de hand hebben en zelf uw reis kunnen bepalen? Wacht niet langer en boek nu uw huurauto via HAPPYCAR.nl!