Auto huren Drachten

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+10 € huurauto korting*

*Nadat de boeking is afgerond, ontvangt u een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking (6 maanden geldig, minimale bestelwaarde 100 €)

Vanaf € 15 per dag
Kleine auto

Goedkope voorbeeldprijs Kleine auto

bij een huurperiode van 35 dagen.

Voorbeeld gisteren gevonden. Kiest u een andere huurlengte, dan kan de prijs afwijken van het voorbeeld.

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze servicelijn.

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Autoverhuur in Drachten - Goedkoopste aanbiedingen

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 15 per dag
bij een huurperiode van 35 dagen

Dit aanbod is gevonden op 22 sep. 2020 05:49 uur.

Dit aanbod is gevonden op 22 sep. 2020 05:49 uur.

Compacte klasse

Compacte klasse

Vanaf € 23 per dag
bij een huurperiode van 35 dagen

Dit aanbod is gevonden op 22 sep. 2020 05:49 uur.

Dit aanbod is gevonden op 22 sep. 2020 05:49 uur.

Middenklasse

Middenklasse

Vanaf € 32 per dag
bij een huurperiode van 35 dagen

Dit aanbod is gevonden op 22 sep. 2020 05:49 uur.

Dit aanbod is gevonden op 22 sep. 2020 05:49 uur.

Beoordeling autoverhuur in Drachten

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Drachten:

4.5 tot 5 (764 beoordelingen)

(4.7 tot 5 )
Happycar #1
Huurauto beoordeling van Sofie A.- 19 jul. 2015 18:41
(4.7 tot 5 )
Met twee personen hebben we de auto bestuurd, dit was geen probleem zeker niet omdat we makkelijk een tweede bestuurder konden bijboeken.
Huurauto beoordeling van Nadya H.- 19 jul. 2015 09:32
(4.2 tot 5 )
Mocht ik weer een auto huren dan doe ik dat weer met happycar
Huurauto beoordeling van Tom P.- 19 jul. 2015 21:18
 De beoordelingen worden geplaatst door onze klanten aan het einde van de huurperiode

Autoverhuur in Drachten

Drachten, luxueus vakantieoord voor watertoeristen

Drachten is gelegen in de gemeente Smallingerland in het oosten van de provincie Friesland, in het noorden van Nederland. Leeuwarden is 35 kilometer (22 mi) ten noordwesten, Groningen 45 kilometer (28 mi) noordoosten en Heerenveen 24 kilometer (15 mi) zuidwesten. Speciaal voor watertoeristen wordt gewerkt aan een betere toegang bij Buitenstvallaat, meer vaarwater, maar ook de aanleg van een luxe haven bij het Slingepark.

Drachten begon als een kleine gemeenschap aan de oostkant van de rivier de Drait. Daar begonnen de vroege kolonisten het land te drenken om het te gebruiken voor de landbouw. In 1641 A.D. sloten de boeren in Noord- en Zuid-Drachten een overeenkomst met de rijke inwoners van Den Haag, dit staat belend als de 'Drachten Associates'. Het akkoord stelde vast dat de turf in Smallingerland bestemd was voor de Hollandse industrie. Om het vervoer per boot mogelijk te maken, moest de Drachtster Compagnonsvaart-kanaal en twee zijkanalen worden gebouwd. Hoewel het economisch succes van turf kortstondig was, leidde het wel tot de oprichting van het huidige Drachten.

Ontdek Drachten


De turfindustrie van Drachten duurde 200 jaar. Toen het eindigde, bleven de arme arbeiders achter. In de naoorlogse periode tussen 1950 en 1991 groeide Drachten met gemiddeld duizend inwoners per jaar. De komst van Philips was een belangrijke bijdrage aan deze groei. Philips Drachten is nu één van de grootste ontwikkel- en productiecentra in Europa. Vandaag de dag zijn er ongeveer 45.000 mensen in Drachten; de belangrijkste industriële productie omvat elektrische goederen, transportmiddelen, machines, chemicaliën en meubels. Nader kennis maken met Drachten? Dankzij de vestiging van HAPPYCAR Rental Car in Drachten is het mogelijk om een historische rondreis te maken langs al deze bezienswaardige plekjes. HAPPYCAR is een gerenommeerd autoverhuurbedrijf, die u volop mogelijkheden biedt voor autohuur in Drachten. Het bedrijf helpt middels haar betrouwbare huurvoertuigen om, samen met haar partners, onder wie AutoEurope, AutoEscape en Argus Car Hire, uw bezoek aan Drachten en omgeving tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Met een huurauto Drachten ontdekken


Drachten is gelegen langs de Wijde Ee waterweg, die stroomt in de grotere Prinses Margriet Kanaal. Het is omringd door vele kleine steden, die met een huurauto van Drachten heel goed te bereiken zijn. In april 2007 schilderde kunstenaar Henk Hofstra een weg in Drachten blauw met witte letters en verkeersmarkeringen. Die weg heet Moleneind en is uiteraard makkelijk te bereiken met een huurauto van HAPPYCAR Rental Car in Drachten. De lettering spreekt van "Water is Leven", wat bedoeld is om een vroegere waterweg te symboliseren die overgebleven is. Het deel van dit water dat in het centrum van Drachten ligt, is in de jaren zestig van de vorige eeuw gesloten, om de lokale economie te stimuleren en ruimte te bieden voor het toenemende wegenverkeer. In 1996 werden de eerste plannen gemaakt om de waterweg in het hart van de stad te herstellen. Zo kan de watertoerist terugkomen naar Drachten en het centrum per boot bezoeken.

Rondreis door Drachten


Drachten ligt langs de belangrijke snelweg A7. Het uitgebreide bussysteem verbindt de plaats met onder andere Leeuwarden, Groningen en Heerenveen. Drachten heeft een prachtig museum, dat 0,6 km van het dorpscentrum verwijderd is. Het museum legt het accent op moderne kunst uit het interbellum, met werk van de Stijl en Dada. Ook in de directe omgeving van Drachten zijn er leuke plekjes, die u snel en makkelijk kunt bereiken wanneer u gebruik maakt van de opties tot autoverhuur in Drachten, die HAPPYCAR u biedt. Te denken valt aan Kinderboerderij de Naturij, die ongeveer 2 km van Museum Drachten verwijderd is. Maar ook de iets verder gelegen Golf & Countryclub Lauswolt met een wonderschone natuur is zeer de moeite van een bezoek waard. Dat geldt evenzeer voor Galerie Terbeek, een prachtige galerie die ongeveer 5.2 km van Museum Drachten verwijderd is. HAPPYCAR, een uiterst betrouwbaar autoverhuurbedrijf, biedt u volop mogelijkheden voor autoverhuur in Drachten om de prachtige omgeving te verkennen. Ook een kennismaking waard zijn het Blote Voeten Pad - 11.5 km van Museum Drachten – en de Leeuwerik Hoeve (12.6 km van Museum Drachten). Samen met haar partners maakt HAPPYCAR de autohuur in Drachten nóg eenvoudiger voor u.