• Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
Bespaar tot wel 60%

Casablanca Mohammed V Airport autoverhuur vergelijking

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Huurauto prijsvergelijking
  • Meer dan 140.000 autohuur locaties wereldwijd
  • Meer dan 470.312 HAPPY klanten
  • Gratis annuleren - Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
Wij vergelijken de volgende verhuurders en nog veel meer voor u

Dit is hoe HAPPYCAR werkt

Wij vinden en vergelijken de beste deals

Wij bieden huurauto's aan op meer dan 40.000 locaties
Boek een huurauto met een goede verzekering online in plaats van te veel te betalen ter plaatse.
Bespaar tot 60%. Gratis annuleren tot 48 uur voor het ophalen

Casablanca Mohammed V Airport bezienswaardigheden en reistips

Casablanca betekent 'wit huis'. Deze stad ligt in het westen van Marokko aan de Atlantische Oceaan. Casablanca is de grootste stad van Marokko en heeft de belangrijkste haven van het land. Marokko is echter een uitgestrekt groot land waar een auto heel handig en comfortabel is om alle bezienswaardigheden van deze regio te zien.

Autohuur van Casablanca Airport is daarom een enorme aanrader. Bij de autoverhuurbedrijven zoals Hertz, Avis of Rental Car Casablanca Airport vind u uiteenlopende auto's met vele opties. Vooraf kunt u via HAPPYCAR snel en efficiënt de goedkoopste auto reserveren, met de voor u van toepassing zijnde opties.

Ontdek Casablanca

Casablanca heette vroeger 'Anfa', wat heuvel betekent in het Berbers. Het was van de zevende tot de elfde eeuw de hoofdstad van een klein koninkrijk van de Barghawata in de regio. Zij bleven zich verzetten tegen Arabische invloeden die in deze tijd opkwamen. In de elfde eeuw was dit verzet gebroken en werd de stad eindelijk veroverd door de Almoraviden. De ligging van de stad Anfa op een strategische plaats zorgde ervoor dat in de veertiende eeuw begonnen werd om de haven van Anfa verder te ontwikkelen.

In de vijftiende eeuw was de stad weer onafhankelijk van de Arabieren en werd de stad niet een belangrijke haven voor handel, maar wel een grote piratenhaven. Hierdoor werd het een obstakel voor de Portugezen die de stad in 1468 geheel met de grond gelijk maakten.

In 1515 herbouwde de Portugezen de stad en noemde deze Casa Branca. De Portugezen verlieten de stad in 1755. De Spanjaarden gaven de stad zijn huidige naam Casablanca. Ook de Fransen hebben hun spoor achtergelaten. In 1912 koloniseerde de Fransen Casablanca. Deze kolonisatie duurde tot 2 maart 1956.

Met een huurauto Casablanca ontdekken

De stad Casablanca is erg groot en heeft meer dan vijf miljoen inwoners. Een auto huren in Casablanca Airport is de meest efficiënte manier om alle bezienswaardigheden te zien. De Hassan II moskee is het hoogste religieuze gebouw in de wereld en daardoor ook een moskee die u gezien moet hebben. Vanaf daar rijdt u makkelijk naar de Skala. De Skala is een fort uit de achttiende eeuw. Vanaf het fort heeft u een prachtig uitzicht over de oceaan en is uitstekend geschikt om op een namiddag te vertoeven. Het fort ligt tevens tegenover de oude vissershaven waar u eens kunt rondkijken. Ook ligt in het zuiden het fort Boulaouane. Dit fort staat bekend om zijn mooie mozaïeken.

Het hoogtepunt van uw reis is waarschijnlijk rondwandelen in het oude stadscentrum van Casablanca (Medina). Hier ziet u, voelt u, en ruikt u de prachtige cultuur van Marokko.

Ook aan andere religie in dit land is veel te zien. Zo kunt u het Joods Museum en de kathedraal genaamd 'Sacré Coeur' bezoeken.

Naast het oude stadscentrum (medina) zijn er vele plekken in de stad om te winkelen en te vermaken. Van de Boulevard de la Corniche waar u restaurants en cafés aan het strand vindt, tot aan de reusachtige grootste Afrikaanse winkelcentrum 'Morocco Mall'. Het Morocco Mall is maar liefst 250.000 vierkante meter. In het winkelcentrum staat ook een enorm aquarium van een miljoen liter. Kortom een 'must' om hier te shoppen.

Wil u even bijkomen van alle hectiek van de stad? Dan kunt u naar het Park van de Arabische Liga waar u in de zon kan genieten van de palmbomen op een terrasje.

Rondreis door de regio Casablanca

Met Autoverhuur in Casablanca Airport rijdt u ook snel en efficiënt naar een echte Arabische markt (Soek) in de buurt van Habbous. Slechts een paar kilometer van de stad is de begraafplaats Marabout gelegen waar heilige mannen liggen. De begraafplaats ligt op een klein eiland dat alleen bij laagtij te bereiken is. Ten slotte is ook de hoofdstad van Marokko Rabat goed te bereiken via de A3. Hier kan je Romeinse overblijfselen Chellah, de grootste minaret ter wereld (Hassan minaret) en het Mausoleum van Mohammed V. vinden.

Kortom in zowel Casablanca als de prachtige Marokkaanse groene landschappen vind u heel veel interessante, indrukwekkende en prachtige bezienswaardigheden.