• Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
Bespaar tot wel 60%

Quito Airport autoverhuur vergelijking

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Huurauto prijsvergelijking
  • Meer dan 140.000 autohuur locaties wereldwijd
  • Meer dan 470.312 HAPPY klanten
  • Gratis annuleren - Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
Wij vergelijken de volgende verhuurders en nog veel meer voor u

Dit is hoe HAPPYCAR werkt

Wij vinden en vergelijken de beste deals

Wij bieden huurauto's aan op meer dan 40.000 locaties
Boek een huurauto met een goede verzekering online in plaats van te veel te betalen ter plaatse.
Bespaar tot 60%. Gratis annuleren tot 48 uur voor het ophalen

Quito Airport bezienswaardigheden en reistips

Quito is de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. In deze hoofdstad van Ecuador vindt u een goed bewaard gebleven en fotogeniek historisch stadscentrum. De bijzondere ligging dichtbij de evenaar en tussen veertien deels nog actieve vulkanen, maakt de stad uitstekend geschikt om zelf met een huurauto van Airport Quito te verkennen. Alle aanbieders van autoverhuur van Airport Quito kunt u gemakkelijk met elkaar vergelijken bij HAPPYCAR. Zo kiest u heel eenvoudig voordeligste rental car bij Airport Quito.

Welkom in de hoofdstad van Ecuador
Quito is de hoofdstad van Ecuador en heeft bijna twee miljoen inwoners. De naam van de stad komt van de oorspronkelijke bevolking (de Quitus), die hier tot de dertiende eeuw hebben gewoond. Hierna werd de stad een belangrijk onderdeel van het Incarijk. Na de verovering en verwoesting van de Incastad in 1534 noemden de Spanjaarden de nieuwe stad Ciudad de San Francisco de Quito. In de negentiende eeuw speelde Quito een belangrijke rol bij de onafhankelijksbeweging tegen de Spanjaarden en was het korte tijd onderdeel van de republiek Groot-Colombia. In 1830 werd Ecuador een zelfstandig land, met Quito als haar hoofdstad. Het aantal inwoners van Quito groeide door de industrialisatie en een sterke trek vanaf het platteland enorm in de twintigste eeuw.

Quito ligt in het noordelijke hoogland van Ecuador. De stad ligt op de flank van de vulkaan Pichincha op bijna 3.000 meter hoogte, en is daarmee de hoogstgelegen officiële hoofdstad ter wereld (La Paz ligt hoger, maar is niet de officiële hoofdstad van Bolivia). Deze grote hoogte maakt lange wandelingen hier uitdagend. En Quito ligt niet alleen hoog, maar is ook erg uitgestrekt: de stad is maar liefst 70 kilometer lang en slechts vier kilometer breed. De hoge ligging en de uitgestrektheid van de stad zorgen ervoor dat u met een huurauto Quito het beste kunt verkennen.

Met een huurauto Quito verkennen
18 kilometer ten oosten van de hoofdstad van Ecuador ligt op het Tababela-plateau de internationale luchthaven Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre (IOU). Op deze in 2013 geopende luchthaven vindt u diverse autoverhuurmaatschappijen. Onder meer Localiza Car Rentals, Sixt en Europcar bieden autoverhuur bij Airport Quito aan. U kunt online eenvoudig de goedkoopste autohuur bij Airport Quito kiezen door de prijzen van de autoverhuurmaatschappijen op deze luchthaven met elkaar te vergelijken. Met een voordelige rental car van Airport Quito kunt u de hoofdstad van Ecuador direct bezoeken of het land verder gaan bekijken

De historische binnenstad van Quito is ondanks de aardbevingen die hier regelmatig voorkomen goed bewaard gebleven. Het wordt beschouwd als het grootste historische centrum van Zuid-Amerika en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De kloosters van onder meer San Francisco, San Augustin en Santo Domingo, en de kerk van Compañía zijn met hun mooie façades en rijk gedecoreerde interieurs de best bewaarde voorbeelden van de barokke school van Quito (Escuela Quitena). Deze stijl is een interessant mengsel van Spaanse, Italiaanse, Moorse, Vlaamse en inheemse kunst. Ook de meeste huizen in het oude deel van de stad zijn gebouwd in oude Spaanse stijl. De grootste neogotische kathedraal van het continent, de onvoltooide Basilica del Voto National, is zeker ook een bezoek zeker waard. Ga in het historische centrum ook naar het hoofdplein (Plaza Mayor), vanwaar uit de stad zich langzamerhand verder heeft ontwikkeld. In de trendy wijk Gringolandia vindt u veel leuke bars en restaurants.

In uw huurauto de omgeving van Quito ontdekken
Door de unieke ligging is Quito een populaire toeristische trekpleister. De stad ligt in het Andesgebergte tussen maar liefst veertien deels nog actieve vulkanen. U kunt met uw huurauto van Airport Quito eenvoudig deze interessante omgeving verkennen. Zo is het mogelijk om een wandeltocht met een gids op een aantal vulkanen te maken. Met name de ten zuiden van Quito gelegen vulkaan Cotopaxi biedt een spectaculaire beklimming, want het is met een hoogte van bijna zes kilometer één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Quito ligt ook vlakbij de evenaar, waardoor u met een half uur rijden van de stad bij het middelpunt van de wereld (La Mitad del Mundo) bent. Veertig kilometer ten noorden van de stad kunt u in het beschermde regenwoud van Mindo verschillende inheemse bomen, planten en diersoorten bekijken.

Met een gehuurde auto kunt u dus alle kanten op in Ecuador. Vergelijk alle prijzen van huurauto’s bij HAPPYCAR om de voordeligste autohuur bij Airport Quito te vinden.