• Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
Bespaar tot wel 60%

Paphos Airport autoverhuur vergelijking

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Huurauto prijsvergelijking
  • Meer dan 140.000 autohuur locaties wereldwijd
  • Meer dan 470.312 HAPPY klanten
  • Gratis annuleren - Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
Wereldwijde kortingsactie!
Profiteer van kortingen tot wel 20% bij verschillende verhuurbedrijven - Geldig t/m 4 juni 2024
Wij vergelijken de volgende verhuurders en nog veel meer voor u

Dit is hoe HAPPYCAR werkt

Wij vinden en vergelijken de beste deals

Wij bieden huurauto's aan op meer dan 40.000 locaties
Boek een huurauto met een goede verzekering online in plaats van te veel te betalen ter plaatse.
Bespaar tot 60%. Gratis annuleren tot 48 uur voor het ophalen

Paphos Airport bezienswaardigheden en reistips

Paphos is een historische havenstad in het westen gelegen op het eiland Cyprus. Vanwege de grote archeologische waarde, is de gehele stad opgenomen op de werelderfgoedlijst. Tegenwoordig wordt de haven van Paphos voornamelijk gebruikt voor de plezier vaart en is de grote scheepsvaart uitgeweken naar Limassol. Paphos heeft zich ontwikkeld als ware toeristische trekpleister. De stad bezit schitterende stranden, een rijke natuur en vele bezienswaardigheden. Ook is het internationale vliegveld vlakbij de stad gelegen. U kunt na aankomst op de luchthaven ter plekke een huurauto reserveren, maar dit is niet de voordeligste optie. Er wordt aangeraden om van te voren een auto te boeken via het internet, zo bent u er zeker van er een auto voor u beschikbaar is. Via HAPPYCAR vindt u de beste deals van bekende autoverhuurmaatschappijen op een rijtje, zoals Hertz, Europcar en Get Your Car. U kunt er zelf voor kiezen welke auto bij u past en deze zal klaar staan wanneer u aankomt op de luchthaven van Paphos Hierdoor kunt u uw reis eenvoudig vervolgen.


Ontdek Paphos
Er wordt onderscheid gemaakt tussen het oude en het nieuwe Paphos. Palea Paphos, het oude Paphos bestaat voornamelijk uit ruïnes. Hier zou de godin Astarte vereerd zijn en is mogelijk al door de Feniciërs gesticht. Maar ook het 'nieuwe' Paphos bestond al in de oudheid en was tijdens het Hellenistische tijdperk zelfs lange tijd de hoofdstad van het eiland.
Volgens het Bijbelboek Handelingen heeft de apostel Paulus Paphos bezocht. En de rots van Aphrodite, die vlakbij de stad uit het water steekt, zou de plek zijn waar Aphrodite, de godin van de schoonheid zou zijn geboren.

Met een huurauto Paphos ontdekken
Vanaf de luchthaven kunt u eenvoudig uw reis in Paphos beginnen. De stad zelf is een bezienswaardigheid op zich, de oude haven met het Byzantijnse fort vormen een mooi plaatje. Langs het water zijn genoeg gelegenheden om hiervan te genieten en even helemaal tot rust te komen. De stad is daarnaast ook rijk aan musea. Zo zijn er in Paphos het Archeologische museum, het Byzantijns museum en ook het Etnografisch museum.
In het huis van Dionysos zijn prachtige mozaïeken te bewonderen. Deze werden in 1962 toevallig ontdekt door een boer die zijn akker aan het ploegen was. Het mag een wonder zijn dat deze zo goed bewaard zijn gebleven. Een bezoek aan Paphos is echter niet compleet zonder een bezoek aan de tombes der Koningen. Dit ondergrondse netwerk van tunnels en catacomben zijn meer dan 2000 jaar oud. Hier werden in de 4e eeuw voor Christus Aristocraten en andere belangrijke figuren begraven. Het geheel heeft dan ook een indrukwekkende vorstelijke uitstraling.

Rondreis door de regio Paphos
Vanaf de luchthaven is het ook goed mogelijk om de rest van Cyprus te gaan verkennen met uw huurauto. U kunt ook opzoek gaan naar het Toodosgebergte. De berg Olympus is met 1952 meter het hoogste punt. In dit bergachtige gebied bevinden zich meerdere Byzantynse kerken en vele kleine karakteristieke dorpjes. Op 1318 meter hoogte is er in dit gebergte ook het Kykkosklooster te vinden. Dit klooster is opengesteld voor het publiek en is voornamelijk dankzij de vele mozaïeken erg in trek bij de toeristen. In de zomermaanden zijn er buiten het klooster verschillende marktkraampjes te vinden. Daarnaast is de bochtige weg, welke naar het klooster leidt, al een schitterende ervaring op zichzelf.

Ook kunt u gaan naar Choirokoitia. Deze stad staat net als de stad Paphos op de werelderfgoedlijst. De stad kenmerkt zich door typerende ronde huizen uit een tijd meer dan 9000 jaar geleden. Dit geeft de bezoeker een kijkje in een tijd die bijna niet meer voor te stellen is.
Zowel Paphos als Cyprus hebben zeer veel te bieden. Het huren van een auto vanaf de luchthaven is een absolute aanrader. De wegen zijn goed begaanbaar en de afstanden zijn allen te overzien. Het beschikken over een eigen auot brengt daarna veel gemak en flexibileit met zich mee, waardoor u kunt gaan en staan waar uzelf wilt.