• Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
Bespaar tot wel 60%

Oaxaca autoverhuur vergelijking

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Huurauto prijsvergelijking
  • Meer dan 140.000 autohuur locaties wereldwijd
  • Meer dan 470.312 HAPPY klanten
  • Gratis annuleren - Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
Wij vergelijken de volgende verhuurders en nog veel meer voor u

Klimaatkaart Oaxaca

Jan.
max 26° min 10°
1
Feb.
max 33° min 21°
3
Mrt.
max 29° min 12°
7
Apr.
max 35° min 24°
20
Mei.
max 31° min 15°
9
Jun.
max 23° min 14°
27
Jul.
max 24° min 14°
29
Aug.
max 31° min 22°
31
Sep.
max 22° min 15°
26
Okt.
max 22° min 14°
20
Nov.
max 25° min 13°
19
Dec.
max 29° min 21°
19

Wekelijks overzicht Oaxaca

Weer Oaxaca 7 dagen

Woensdag 04-10-2023 Plaatselijke regen in de omgeving 12° / 27°
Donderdag 05-10-2023 Plaatselijke regen in de omgeving 13° / 27°
Vrijdag 06-10-2023 Plaatselijke regen in de omgeving 13° / 27°
Zaterdag 07-10-2023 Plaatselijke regen in de omgeving 12° / 26°
Zondag 08-10-2023 Plaatselijke regen in de omgeving 14° / 26°
Maandag 09-10-2023 Plaatselijke regen in de omgeving 14° / 26°
Dinsdag 10-10-2023 Plaatselijke regen in de omgeving 14° / 21°
Woensdag 11-10-2023 Normale regen 15° / 19°
Donderdag 12-10-2023 Mist 15° / 21°
Vrijdag 13-10-2023 Plaatselijke regen in de omgeving 15° / 26°
Zaterdag 14-10-2023 Plaatselijke regen in de omgeving 13° / 24°
Zondag 15-10-2023 Plaatselijke regen in de omgeving 12° / 25°
Maandag 16-10-2023 Plaatselijke regen in de omgeving 15° / 23°

Dit is hoe HAPPYCAR werkt

Wij vinden en vergelijken de beste deals

Wij bieden huurauto's aan op meer dan 40.000 locaties
Boek een huurauto met een goede verzekering online in plaats van te veel te betalen ter plaatse.
Bespaar tot 60%. Gratis annuleren tot 48 uur voor het ophalen

Recensies voor autoverhuur in Oaxaca

Klanten beoordelen ons met een 7.5/10 uit 596 beoordelingen

Oaxaca bezienswaardigheden en reistips

Wanneer u afreist naar Oaxaca reist u naar een van de mooiste koloniale steden van Zuid Mexico.  Hier komt u ook in oog met de rijke cultuur historie van Mexico waar prachtige koloniale kerken elkaar afwisselen met Azteken en Maya ruïnes. De stad heeft een paar van de best bewaard gebleven koloniale kerken van Latijns Amerika en een paar van de best gerestaureerde, vandaar dat de stad zeker het bekijken waard is. Missching komt uit met autoverhuur Oaxaca terug uit Mexico Stad of gaat u verder het land in door een auto te huren in Oaxaca. Hoe u er ook bent gekomen deze stad is beslist de moeite waard om een tussenstop te maken. De straten van de stad doen aan alsof ze nog rechtstreeks uit de koloniale periode stammen, maar zijn wel iets opgepoetst sinds die tijd. Verder vindt u in en om Oaxaca in de gelijknamige provincie nog vele archeologische vondsten van de Mixteken en de Zapoteken die hier voor de Maya en de Azteken woonden tot ongeveer het begin van de spaanse conquiste. De kathedraal van Oaxaca is de derde die gebouwd is in de stad, de vorige twee werden verwoest door aardbevingen respectievelijk in de 16e en 18e eeuw. De kathedraal is ingeweid in 1733 en is een van de hoogtepunten van een trip naar de stad Oaxaca.

Oaxaca
Wanneer u zich in het centrum van Oaxaca bevindt vergeet dan vooral niet om ook een kijkje te nemen in het museum van culturen in de stad. Dit museum herbergt exposities over de Zapoteke , Mixteken en de Olmeken, de laatst genoemde zijn volgens vele archeologen de eerste bewoners van Mesoamerika. De Olmeken waren een volk dat 2500 jaar voor Christus al in de valei van mexico leefde deze beschaving heeft met primitieve beitels reusachtige hoofden uit de rotsen gehouwen en het is nogsteeds een mysterie he ze de rotsen van uit de bergen richting het lager gelege regenwoud hebben verplaatst. Iets buiten de stad vind u een andere beschaving van mesoamerika namelijk de Zapoteekse ruïnes van Monte Alban, hoewel vele beschavingen in mesoamerika een vergelijkbaare stijl vertonen zijn ze toch allen verschillend en is deze verlaten stad een prachtige mogelijkheid om de Zapoteekse beschaving beter te leren kennen.  Wanneer u weer terug komt van deze dag tocht kunt u de kathedralen en kerken van het koloniala Oaxaca verkennen, deze zijn grotendeels authentiek en behoren tot de oudste van Latijns Amerika.

Auto huren in Oaxaca
Op de vele marktjes van Oaxaca kunt u ook heerlijke lokale gerechten eten en dit deze regio staat dan ook bekend als het land van de zeven Mole’s, een complexe Mexicaanse saus die gemaakt wordt met behulp van chocolade en peper, deze sauzen zijn ook prima mee te nemen als souvenir aangezien ze in poedervorm te verkrijgen zijn op de marktjes van Oaxaca. Hiernaast is Oaxaca ook nog eens de regio waar de meeste oude lokale culturen hebben hebben weten te overleven, hier worden dan ook nog 17 verschillende talen gesproken inclusief het Spaans. Oaxaca is verder nog beroemd voor haar vele festivals die uitgebreid gevierd worden, ongetwijfeld de grootste daarvan is het “Día del los Muertos” ofwel dag van de doden festival. Deze viering stamt terug naar de oude culturen van Mexico en is langzamerhand mee opgegaan in het Christendom in Mexico. Op de dag van de doden op 1 November worden eerst de zielen van de dode kinderen herdacht die dan volgens het geloof terug komen op aarde, en een dag later worden de volwassenen herdacht. Dit gaat gepaard met altaren waarop het gene dat de overledenen  graag at, dronk of en verder consumeerde terug te vinden is. Het klinkt misschien luguber, maar dit is de manier waarop Mexicanen hun doden vereeren en voor hen is het dan ook de normaalste zaak van de wereld. Mocht u zich tijdens dit festival in Oaxaca of ergens anders in Mexico bevinden zorgt u er dan voor dat u niet vergeet “Pan de Muerto” te eten, ofwel het brood van de doden een zoet, zwaar brood dat traditioneel alleen tijdens dit festival gegeten word.


Wanneer u met auto huren Oacaca verder reist door Mexico kunt u aan de kust Acapulco bezoeken, of misschien rijdt u wel noordelijk naar Mexico Stad, een van de grootste steden ter wereld. Een van de meest historische steden van Latijns Amerika, niet alleen omdat de Spanjaarden hier als een van de eerste plaatsen op het continent een stad stichtte maar ook vanwege de beschavingen die er al lang voor de conquiste woonde en er hun thuis hadden. De stad is gebouwd op een eiland in een meer, rond 1325 door de Azteken die het Tenochtitlan noemden. De legende van de Azteken luidt als volgt: Het volk zal zich vestigen op een plek waar zijn een Arend op een cactus zien zitten die een slang in zijn snavel heeft. Na een lange tocht vanuit de valei van Mexico kwamen de Azteken bij de plek waar dit gebeurde op een eiland bij meer Texcoco. De ruines van de Azteken zijn nogsteeds te zien in het centrum van de stad bij Templo Mayor. Wanneer u met uw huur auto in Oaxaca verder rijdt richting het zuiden kunt u richting de Ruïnes van Palenque rijden, maar eerst kunt u stoppen in Guadalajara, de hoofdstad van de provincie Jalisco. Uit deze regio komen de meeste dingen die we in het westen als typisch Mexicaans beschouwen waaronder Tequila, de sombrero en de Marriachi bands.