Auto huren Oslo

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+10 € huurauto korting*

*Nadat de boeking is afgerond, ontvangt u een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking (6 maanden geldig, minimale bestelwaarde 100 €)

tot 60% besparen

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze servicelijn.

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Beoordeling autoverhuur in Oslo

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Oslo:

4.7 tot 5 (780 beoordelingen)

(4.9 tot 5 )
Ik dacht dat er meer tijd in zou gaan zitten om te boeken maar nee, erg fijn!
Huurauto beoordeling van Jorien van R.- 17 jul. 2015 23:08
(5 tot 5 )
Voor de eerste keer een auto gehuurd met Happy Car en het is prima bevallen.
Huurauto beoordeling van Toos van den z.- 18 jul. 2015 03:42
(5 tot 5 )
Beste prijs op gevonden
Huurauto beoordeling van Anna B.- 18 jul. 2015 08:47
 De beoordelingen worden geplaatst door onze klanten aan het einde van de huurperiode

Autoverhuur in Oslo

Geniet van de hoofdstad van Noorwegen met een huurauto van HAPPYCAR! Ons serviceteam staat voor u klaar om u te adviseren voor uw reis in Noorwegen. Oslo, één van de bekendste steden van Noorwegen. De hoofdstad biedt vele mogelijkheden zoals diverse galerieën en musea’s. In de zomer kunt u in de Oslofjord zwemmen voor afkoeling. Bezoek de vele havensteden zoals het bekende Akershus waar alle jacht eigenaren samenkomen tot aan het stadhuis. Oslo biedt vele mogelijkheden en daar blijft het niet bij want u kunt afreizen naar het schiereiland Bygdøy waar het Vikingschip museum te vinden is. Naar Noorwegen op vakantie en niks over Vikingen zien kan natuurlijk niet. De meeste bezienswaardigheden zijn binnen loopafstand te bereiken. Het schiereiland kunt u met het openbaar vervoer bereiken.

Voor een dagje rondlopen en winkelen moet u in de belangrijkste straat zijn, namelijk Kal Johans Gate. Hier zijn vele winkeltjes, restaurants, bars en warenhuizen te vinden. Bezoek het classicistische paleis van Karel IV Johan. Op het plein voor het paleis wordt ritueel elke dag om 13:00 de wacht gewisseld. Het koninklijk paleis is niet toegankelijk voor bezoekers maar het park erom heen is wel toegankelijk voor bezoekers.

Oslo is omringt door bossen en vele plassen waar veel activiteiten mogelijk zijn. Een van de bekende uitgaanswijk van Oslo is Aker Brygge. Hier vindt u wederom winkeltjes, restaurants en vele bars.

Ga tijdens een bezoek aan Oslo zeker naar Vigelandsparken. Dit park staat bekend om zijn beeldhouwwerken. Het bekendste beeldhouwwerk is de Monoliet. Deze is 14 meter hoog en bestaat uit 121 menselijke figuren. Het park trekt jaarlijks een miljoen bezoekers. Het park is genoemd naar de kunstenaar Gustav Vigeland, die alle tweehonderd beelden in het park heeft gemaakt.

Huurauto in Oslo

Met uw huurauto kunt u zich gemakkelijk verplaatsen mede door de veerdiensten die er aanwezig zijn. U kunt overal op eigen gemak arriveren. In elke hoek zit wel karakter in Oslo en alle andere kleine steden in de buurt. Deze kunt u gemakkelijk bereiken met een eigen auto.

Akershuss Slott is een kasteel dat aan het einde van de 13e eeuw is gebouwd. Het moest Oslo beschermen tegen de aanvallen uit Zweden. Het kasteel heeft vele belegeringen doorstaan. De staat heeft het kasteel meerdere malen gemoderniseerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het kasteel een belangrijke rol. Destijds was het kasteel in handen van de Duitsers, zij gebruikten het kasteel voor executies van gevangenen. Momenteel is het kasteel een militair terrein maar het kasteel is open voor bezoekers.

Om het stadsleven te ontduiken gaan vele Noren naar Hovedøya. Dit is ook een belangrijke toeristische trekpleister. Het eilandje in de Oslofjord , niet meer dan een halve kilometer groot, is beroemd vanwege de prachtige natuur. Het stukje werd eerder gebruikt voor militaire doeleinde en er stond ook een klooster op het eiland. Tegenwoordig gaan vele er heen om een natuurwandeling te maken of in de zee te zwemmen.

Vlakbij de Bjørvikafjord staat de nationale opera van Oslo. Het gebouw is hypermodern en valt goed op van een afstand. Het bestaat grotendeels uit wit marmer en beslaat meer dan 38.000 km². In het gebouw vindt u zeker 1000 kamers. Er worden vaak rondleidingen georganiseerd door het operagebouw zelf. Een deskundige gids laat de bezoeker onder andere zien wat er achter de schermen gebeurt.

Bezoek het wereldberoemde Munch museum in Oslo! De Noorse kunstenaar Edvard Munch is eigenlijk de enige die ook buiten Noorwegen bekend is geworden. Edvard Munch was een expressionist en heeft een  belangrijke invloed gehad op de kunstgeschiedenis in Europa. De expressionist heeft vele schilderijen geschonken aan de stad Oslo zelf. Het museum zelf beschikt over zoveel schilderijen van Edvard Munch dat zij de expositie telkens wisselen. Alleen de echte topstukken zijn permanent te bewonderen.

Ontdekt Oslo met HAPPYCAR.

Een populaire bestemming in de buurt is ook Satavanger. En u kunt ook dwars door Noorwegen met uw huurauto naar Bergen rijden. Er zijn geen luchtroutes tussen de steden binnen 200 km van Oslo, dus pak deze kans en bekijk Noorwegen vanuit uw huurauto. Wat het dan wel weer makkelijk maakt, is dat u uw auto direct bij de luchthaven van Oslo Gardermoen Airport kunt ophalen. Twijfel dus niet en begin uw vakantie in Oslo lekker voordelig!