Auto huren Reykjavik

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+10 € huurauto korting*

*Nadat de boeking is afgerond, ontvangt u een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking (6 maanden geldig, minimale bestelwaarde 100 €)

Vanaf € 36 per dag
Kleine auto

Goedkope voorbeeldprijs Kleine auto

bij een huurperiode van 4 dagen.

Voorbeeld gisteren gevonden. Kiest u een andere huurlengte, dan kan de prijs afwijken van het voorbeeld.

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze servicelijn.

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Autoverhuur in Reykjavik - Goedkoopste aanbiedingen

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 36 per dag
bij een huurperiode van 4 dagen

Dit aanbod is gevonden op 03 apr. 2020 07:38 uur.

Dit aanbod is gevonden op 03 apr. 2020 07:38 uur.

Beoordeling autoverhuur in Reykjavik

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Reykjavik:

4.9 tot 5 (784 beoordelingen)

(4.7 tot 5 )
Onze vakantie is goed van start gegaan nadat we snel onze huurauto meekregen en de reis kon beginnen
Huurauto beoordeling van Andrea J.- 17 jul. 2015 20:12
(4.8 tot 5 )
Op vakantie geweest met mijn vriend in een mooie luxe wagen van HappyCar
Huurauto beoordeling van Lotte T.- 17 jul. 2015 22:57
(4 tot 5 )
Voor onze vakantie wilde wij per se een Cabrio hebben. Met HAPPYCAR was dit geen problem. Direct gevonden een geboekt!
Huurauto beoordeling van Sem M.- 18 jul. 2015 16:59
 De beoordelingen worden geplaatst door onze klanten aan het einde van de huurperiode

Autoverhuur in Reykjavik

De hoofdstad van IJsland, Reykjavik, is met zijn ligging de meest westelijke hoofdstad van Europa. Daarnaast is het met een ligging net ten zuiden van de poolcirkel ook 's werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad. Het land is in het jaar 847 gesticht door Inglofur Arnarson, die tegelijkertijd de naamgever van de stad is. Desondanks dat de stad al vroeg gesticht is vond er nog geen urbanisatie plaats, dit was pas het geval toen Reykjavik een belangrijke handelsstad werd in het begin van de 18e eeuw. Of u naar Reykjavik gaat voor de geschiedenis van het land om of het noorderlicht te zien; het land is zeker de moeite waard.

In en rondom Reykjavik
De Hallgrimskirkja is de beroemdste kerk van de stad.  Wanneer u voor een echt hoogtepunt gaat dan beklimt u de kerk tot aan de top op 73 meter hoogte voor een wonder schoon uitzicht over de stad. Als u de kerk heeft verlaten, dan krijgt u direct de kans om te gaan winkelen. De kerk is namelijk gevestigd aan het einde van de winkelstraat Skolavordustigur.

Verder kunt u het noorderlicht gaan bekijken wanneer u tussen November en Februari in IJsland bent.  Vanuit Reykjavik gaat dit gemakkelijk met uw huurauto. U kunt er ook voor kiezen om te gaan naar het Höfdi huis, een van de mooiste gebouwen in IJsland. In dit huis is het einde van de Koude Oorlog tussen Rusland en de Verenigde Staten ingeluid. Michael Gorbatsjov en Ronald Reagen troffen elkaar hier op de zogenaamde Reykjavik top. Eerst leekt dit mislukt te zijn, doordat er geen overeenkomst bereikt was, maar beide partijen kende nu elkaars grenzen en mede hierdoor kon eind 1987 tijdens de Washington top een overeenkomst worden bereikt.

Uit eten en hotsprings
Verder staat Reykjavik ook bekend om zijn heerlijke eten, u heeft mogelijkheden genoeg om te gaan eten, zo kunt u de lokale IJslandse specialiteiten proeven bij Carpe Diem. Wanneer u toch meer naar de internationale keuken neigt, kunt ook terecht bij een van de vele restaurants in de stad. Een echte aanrader zijn ook de beroemde hotsprings van het land, die u met uw huurauto kunt bezoeken. Ga een dagje naar de Blue Lagoon en geniet van deze natuurlijke spa. De omgeving laat het lijken alsof u door een scene uit Lord of the Rings heen wandelt; u ziet een groot ondiep binnenmeer met water rond de 38 graden celcius, omringd door zwarte lava stenen, stoombaden, lava groten en een waterval. Een bezoek aan deze spa is een echte must-see wanneer u in IJsland bent.


Huurauto in Reykjavik.
Wilt u nog een anders stad bezoeken? Dan is dit in IJsland ook mogelijk. Op ongeveer 50 kilometer bij IJsland vandaan ligt Keflavik. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwde het Amerikaanse leger er een vliegveld dat uitgroeide tot wat nu de luchthaven Keflavík is, de internationale luchthaven van IJsland. Keflavik is een moderne stad met veel hoogbouw en een redelijk grote haven.

Om nog even terug te komen op Reykjavik; er kan worden geconcludeerd dat er genoeg te doen is in en rondom Reykjavik. Een huurauto geeft u de mogelijkheid om de gehele stad in vrijheid en op uw eigen tempo te verkennen. Ook kunt u met uw huurauto de rest van IJsland verkennen, door te rijden naar het prachtige Landmannalaugar. Hier vindt u de IJslandse hooglanden in verschillende kleuren. De reden hiervoor zijn de vele verschillende mineralen in de grond. U heeft ook nog de mogelijkheid om naar Husavik te gaan. Hier kunt u walvissen spotten per boot. Ook kunt u opzoek gaan naar Gysers en deze bekijken, wanneer zij met volle kracht water omhoog spuiten. IJsland is het op zeven na minst dicht bevolkte land ter wereld. Desondanks bezit IJsland veel unieke plekken die u kunt ontdekken. De verhuurstations op de luchthaven van Reykjavik bieden u een eenvoudige manier om uw reis op IJsland te beginnen. Een huurauto geeft u de vrijheid om te gaan en te staan waar uzelf wilt.