Auto huren Santorini

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+10 € huurauto korting*

*Nadat de boeking is afgerond, ontvangt u een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking (6 maanden geldig, minimale bestelwaarde 100 €)

Vanaf € 7 per dag
Kleine auto

Goedkope voorbeeldprijs Kleine auto

bij een huurperiode van 9 dagen.

Voorbeeld gisteren gevonden. Kiest u een andere huurlengte, dan kan de prijs afwijken van het voorbeeld.

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze servicelijn.

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Autoverhuur in Santorini - Goedkoopste aanbiedingen

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 7 per dag
bij een huurperiode van 9 dagen

Dit aanbod is gevonden op 26 feb. 2020 03:50 uur.

Dit aanbod is gevonden op 26 feb. 2020 03:50 uur.

Compacte klasse

Compacte klasse

Vanaf € 9 per dag
bij een huurperiode van 9 dagen

Dit aanbod is gevonden op 26 feb. 2020 03:50 uur.

Dit aanbod is gevonden op 26 feb. 2020 03:50 uur.

Middenklasse

Middenklasse

Vanaf € 13 per dag
bij een huurperiode van 9 dagen

Dit aanbod is gevonden op 26 feb. 2020 03:50 uur.

Dit aanbod is gevonden op 26 feb. 2020 03:50 uur.

Beoordeling autoverhuur in Santorini

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Santorini:

4.4 tot 5 (779 beoordelingen)

(4.9 tot 5 )
Het was eenvoudig, snel en zo geregeld.
Huurauto beoordeling van Laurence T.- 19 jul. 2015 03:40
(4.5 tot 5 )
Wij gaan zeker nog een keer huren via HappyCar, omdat alles zo soepel verliep is onze vakantie geweldig geweest
Huurauto beoordeling van Bart P.- 22 jul. 2015 02:05
(4.5 tot 5 )
Wij wilden geen verassingen achteraf, deze hebben we bij HAPPYCAR dan ook niet gekregen.
Huurauto beoordeling van Pieter P.- 22 jul. 2015 16:07
 De beoordelingen worden geplaatst door onze klanten aan het einde van de huurperiode

Autoverhuur in Santorini

Het meest gefotografeerde eiland van heel Griekenland, dat bekend staat om haar traditionele huisjes met blauwe dagen die tegen de steile kliffen aan zijn gebouwd. Een hele mooie bestemming om van het echte Griekse leven te proeven. Het zuidelijkste eiland van de Cycladen, heeft zijn huidige vorm te danken aan de diverse vulkaanuitbarstingen die door de eeuwen hebben plaatsgevonden, in de 15e eeuw voor Christus was dit eiland namelijk nog rond waar het nu de vorm van een halve maan heeft aangenomen. Het eiland heeft haar eigen luchthaven, waar u na aaankomst gemakkelijk de vooraf gereserveerde huurauto kunt ophalen.

Delen van het eiland zijn in zee verdwenen en er hebben zich mensen gesetteld aan de randen van de kraters. De meeste van de dorpen liggen op ongeveer 300 meter boven zee niveaus het uitzicht op zee is prachtig mooi. Met een huurwagen in Santorini heeft u de kans om deze dorpen te bezoeken.

Geschiedenis in Santorini

Santorini heeft een fascinerende geschiedenis. Het eiland werd ongeveer 3000 jaar voor Christus al bewoond en ging toen onder de naam Kalisti. De ontdekking van een Minoïsche nederzetting in Akrotiri toont dit aan. Daarnaast kunt u deze ruïnes natuurlijk ook prima per huurauto bezoeken. Rond 1000 voor Christus, kwamen onder leiding van Thira de Doriers naar dit eiland. Thira werd hun eerste koning en noemde het eiland naar zichzelf, net als de stad die hij stichtte. Het was een zeer geliefd leider die ook na zijn dood werd aanbeden. Later kwamen ook de Miniërs op het eiland wonen, maar deze werden al snel weer verdreven.

Bezienswaardigheden op het eiland

Het eiland is de perfecte plek om met de auto een route uit te stippelen langs de gekleurde vulkaan rotsen die hun kleuren te danken hebben een de verschillende soorten metalen die ze bevatten. Wanneer u naar de haven wilt afdalen kan dit via kabelbaan of op een ezel. Verder is het mogelijk om de overblijfselen van de stad Akrotiri te bezichtigen die er voor zorgen dat u zich een goed beeld kunt vormen van de geschiedenis van het eiland.

Men komt dan langs de rotspartijen die verschillend gekleurd zijn, afhankelijk van de metaalsoorten die overwegend in de grond en het vulkanisch gesteente aanwezig zijn, bijvoorbeeld meer ijzerhoudende rotsen zijn erg rood. Hiernaast is het eiland natuurlijk vooral bekend van de witte huizen met helderblauwe daken. Het wordt ook wel gezegd dat men met het uitzicht over deze huisjes op Thira een van de mooiste zonsondergangen ter wereld kan zien. Dit is dan ook zeker een aanrader.

Santorini in Hollywood

Daarnaast is Santorini ook vaker het decor geweest voor opnames van diverse Hollywood films. In 1982 was er “Summer Lovers met Darryl Hannah en Peter Gallagher” en in 2002 vond er een deel van de opnames van de film Lara Croft: Tomb Raider - The Cradle of Life. Het dorpje Oia is de locatie waar de film begint, andere delen van de film zijn in de haven van Oia die onder de zeespiegel ligt opgenomen.

The Sisterhood of the Traveling Pants is de verfilming van het gelijknamige boek van Ann Brasware en is in 2004 opgenomen op het eiland Santorini. In de komedie wordt de relatie gezocht en gelegd tussen een spijkerbroek en vriendschap. De meeste opnames zijn gemaakt in het dorp Oia, maar ook de haven van Ammoudi vormde het decor voor enkele scènes.

Santorini is een must-see

Zoals u hierboven kunt lezen, is Santorini echt een prachtig eiland waar heel veel te beleven en te bekijken is. Wilt u wel naar Griekenland, maar lijkt Santorini u toch niet de beste optie? Wat dacht u dan van Kreta, met het mooie Chania en het enerverende Chersonissos? Handig voor de overname van uw huurauto is op Kreta ook verschillende vliegvelden zijn, waar u de auto gemakkelijk en snel kunt ophalen.

Of kiest u voor het oude Athene, met de prachtige ruïnes, musea en gebouwen? Met een huurauto van HAPPYCAR is het allemaal mogelijk. U kunt het gebied in uw eigen tempo bekijken en zo de parels van Griekenland ontdekken.