• Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
Bespaar tot wel 60%

Santander Airport autoverhuur vergelijking

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Huurauto prijsvergelijking
  • Meer dan 140.000 autohuur locaties wereldwijd
  • Meer dan 470.312 HAPPY klanten
  • Gratis annuleren - Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
Wereldwijde kortingsactie!
Profiteer van kortingen tot wel 20% bij verschillende verhuurbedrijven - Geldig t/m 4 juni 2024
Wij vergelijken de volgende verhuurders en nog veel meer voor u

Dit is hoe HAPPYCAR werkt

Wij vinden en vergelijken de beste deals

Wij bieden huurauto's aan op meer dan 40.000 locaties
Boek een huurauto met een goede verzekering online in plaats van te veel te betalen ter plaatse.
Bespaar tot 60%. Gratis annuleren tot 48 uur voor het ophalen

Santander Airport bezienswaardigheden en reistips

Santander ligt aan de Spaanse noordkust, aan de Cantabrische Zee. Het is de hoofdstad van de Noord-Spaanse regio Cantabrië. Santander staat ook wel bekend als ꞌde stad tussen blauw en groenꞌ, want de stad ligt ingeklemd tussen de bergen en de zee. Een auto huren bij Santander Airport is een verstandige keuze als u een goede indruk van Santander en omgeving wilt krijgen. De luchthaven bevindt zich op slechts 6 kilometer ten zuiden van de stad, de haven van Santander ligt ertussenin. U bent met uw Rental Car bij Santander Airport binnen tien minuten in het stadscentrum. Goedkope autoverhuur bij Santander Airport vindt u via HAPPYCAR, het onafhankelijke online huurautovergelijkingsplatform dat de prijzen van meer dan 150 autoverhuurbedrijven over de hele wereld naast elkaar legt. Van Budget, Europcar en Thrifty tot Hertz, Avis en Dollar Rent a Car.

Ontdek Santander
Santander wordt al bewoond sinds de periode van het Romeinse Rijk. De stad heette toen nog Portus Victoriae Iuliobrigensium. Archeologische opgravingen hebben aangetoond dat Santander vroeger een belangrijke havenfunctie had. Lange tijd leefden de inwoners van de visvangst. De stad was vroeger ook de uitvalsbasis van mijnbouw in de omgeving. Volgens de overlevering is de stadsnaam een verbastering van ꞌSan Emeterioꞌ, een aloude martelaar en soldaat van het Romeinse legioen wiens hoofd in de derde eeuw na Christus naar de stad zou zijn getransporteerd. Zijn naam keerde ook terug bij de bouw van een achtste-eeuwse koninklijke abdij. Santander kreeg in het jaar 1755 stadsrechten en heeft vandaag de dag nog geen 200.000 inwoners.

De haven van Santander lag vroeger in het centrum, maar is in de jaren 80 van de vorige eeuw om meer ruimte te winnen verplaatst naar Raos. De stad bestaat uit twee stadsdelen die al in de zevende en achtste eeuw vorm kregen: La Puebla Vieja (het oude dorp) aan de zuidkant van de stad en La Puebla Nueva (het nieuwe dorp). De twee stadswijken werden door een brug over de Riá de Becedo met elkaar verbonden. Ontdek de stadsstructuur met autohuur bij Santander Airport en geniet van de ligging van de stad in de buurt van schone zandstranden, rotsen, baaien en natuurparken.

Met een huurauto Santander ontdekken
Een groot deel van het historische centrum van Santander is door een grote brand in 1941 verwoest. Meer dan 37 straten brandden af. De veertiende-eeuwse gotische kathedraal van Santander is het waard om te bezoeken. Met een auto huren bij Santander Airport kunt u een trip maken langs het kunstmuseum Museo de Arte Moderne y Contemporáneo, de historische bibliotheek van Santander, het Museo de Prehistoria y Arquelogia de Cantabria (waar ongeveer 1.200 prehistorische en archeologische vondsten staan tentoongesteld) en het paleis van Magdalena, dat op een hoge rots staat en ingeklemd ligt tussen de rotsen en de zee. Als u van een adembenemend uitzicht wilt genieten, mag u de vuurtoren Faro de Cabo Mayor niet missen. Deze bevindt zich op een hoge rots. In de bijbehorende woning is een expositie van de schilder Eduardo Sanz over vuurtorens.

Santander heeft een gematigd zeeklimaat, gelijk aan de andere steden aan de Spaanse noordkust. De zomers zijn niet al te warm, met maximumtemperaturen tussen de 20 en 25 graden. De winters zijn niet al te streng, de minimumtemperatuur ligt op 6 à 7 graden. Er waait altijd een aangenaam frisse zeewind. Santander heeft stranden naar ieders smaak. U kunt met uw Rental Car bij Santander Airport naar kleine, pittoreske stranden als Playa de los Molinucos of Playa de los Peligros rijden, of koers zetten naar de grotere stranden aan de Playa de Primera de El Sardinero. U kunt hier diverse watersporten beoefenen, zoals zeilen, windsurfen en waterskiën.

Rondreis door de regio Santander
Autohuur bij Santander Airport stelt u in staat om ook de omgeving van Santander te verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar de grotten van Altamira, waar u prehistorische muurschilderingen kunt bewonderen. Er zijn circa 150 afbeeldingen teruggevonden. Van afbeeldingen van menselijke handen tot tekeningen van bizons, mammoeten, herten en everzwijnen. Een aantrekkelijke bezoekoptie is Santillana del Mar, een middeleeuws dorp op ongeveer 30 kilometer afstand van Santander. Los Picos de Europa ligt ook op rijafstand. Na een uurtje rijden ontwaart u dit schitterende bergmassief met meer dan tweehonderd pieken boven de 2.000 meter.

Kies voor autoverhuur bij Santander Airport via HAPPYCAR. U profiteert niet alleen van de laagste prijzen, maar u bent hierdoor ook vrij en flexibel in uw doen en laten in deze Noord-Spaanse stad en regio.